Tehnologija

Fotobird - Revolucionarna aplikacija za prepoznavanje ptica putem vještačke inteligencije (VIDEO)

Predstavljena Fotobird, inovativna aplikacija koja koristi moć vještačke inteligencije kako bi olakšala prepoznavanje ptica širom svijeta. Autor ove mobilne aplikacije je Kenan Mahmutagić iz Gradiške.

Svaki ljubitelj prirode i ptica zna koliko je uzbudljivo sresti nepoznatu vrstu i pokušati je identifikovati. Fotobird aplikacija, sada omogućava korisnicima da jednostavno fotografišu ptice i saznaju koja vrsta je u pitanju.

Kako aplikacija radi?

Fotobird koristi duboko učenje i analizu slika pomoću naprednih algoritama kako bi prepoznala ptice na temelju fotografija koje korisnici snime. Kombinujući bogatu bazu podataka o pticama s naprednim modelima mašinskog učenja, aplikacija pruža izuzetno precizne rezultate prepoznavanja.

Funkcije Fotobird aplikacije:

1.    Otkrijte ptice: Otkrijte različite vrste ptica i njihove porodice.

2.    Scan birds: Slikajte pticu i saznajte o kakvoj se ptici radi.

3.    Moje ptice: Dodajte ptice svojoj kolekciji i čuvajte informacije o njima na jednom mjestu.

4.    Istražite ptice: Istražite vrste i porodice ptica na jednom mjestu.

Reakcije korisnika

Prvi korisnici već su oduševljeni mogućnostima koje nudi Fotobird aplikacija. Mnogi su istakli kako su prepoznali ptice koje su pokušavali identifikovati te kako su uživali u dijeljenju svojih otkrića s drugim članovima zajednice.

Fotobird je bez sumnje nezaobilazna aplikacija za sve zaljubljenike u prirodu, ptice i tehnologiju. Njegova sposobnost prepoznavanja ptica putem vještačke inteligencije donosi novu razinu uzbuđenja i edukacije u istraživanje svijeta ptica, Fotobird će vam pružiti vrijedan alat i pomoćnika u vašim avanturama u prirodi.

Aplikacija je dostupna za preuzimanje na Google Play Store-u, pa zaronite u čarobni svijet ptica i otkrijte ljepotu prirode uz Fotobird aplikaciju!

Linkove za preuzimanje, te promotivni video aplikacije možete pronaći ispod:

Preuzmi FotoBird aplikaciju putem Google Play trgovine.

Pogledajte promotivni video FotoBird aplikacije:

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog