Sport

Austrija prejaka za Borac; Poraz crveno-plavih na prepunom Gradskom stadionu

Fudbaleri banjalučkog Borca poraženi su na prepunom Gradskom stadionu rezultatom 1:2 od sastava Austrije iz Beča u okviru revanš susreta drugog pretkola Lige konferencija.

Borac je u 49. minutu prvi došao u vođstvo, a strijelac za 1:0 bio je Kortez.

Krvžić je šutirao s desne strane, lopta se odbila od jednog igrača gostiju, a Kortez je potom sjajno skočio i pogodio glavom. Gledali smo tada erupciju oduševljenja na Gradskom stadionu.

Slavlje navijača Borca nije dugo trajalo, sve do 52. minute susreta, kada je tim Austrije izjednačio na 1:1, pogotkom Grubera.

U 65. minuti utakmice, novi šok za pulene Vinka Marinovića, Austrija dolazi do preokreta i vodi sa 1:2. Strijelac pobjedonosnog gola tima iz Beča bio je Polster.

Nakon što je Borac izgubio sa 1:0 i u prvom susretu u Beču prije sedam dana, fudbaleri Austrije plasirali su se u treće pretkolo Lige konferencija, ukupnim rezultatom 1:3.

Navijalo se i van Gradskog stadiona. Za fudbalske sladokusce koji nisu imali sreće da dođu do ulaznice za utakmicu između Borca i Austrije, uprava kluba iz Platonove obezbijedila je javno gledanje utakmice na velikom videu bimu u neposrednoj blizini zapadne tribine stadiona u Platonovoj.

Nakon jučerašnjeg poraza Željezničara od Nefčija te ispadanja Borca iz Evrope, kao i ranijeg eliminisanja Sarajeva u 1. pretkolu, Zrinjski ostaje jedini tim iz Premijer lige BiH na evropskoj sceni.

Fudbaleri Zrinjskog evropsko takmičenje nastavljaju u 3. pretkolu Lige Evrope, gdje će igrati protiv islandskog Breidablika.

 

Izvor: rtrs.tv 
Foto: klix.ba 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog