Svijet

Kasetnim bombama Ukrajinci granatirali Donjeck

Nakon subotnjeg ukrajinskog granatiranja Donjecka, plamen je zahvatio drveni krov univerziteta, izjavio je zvaničnik ministarstva za vanredne situacije Donjecke Narodne Republike (DNR).

„Nakon najnovijeg ukrajinskog napada na Donjeck, gori zgrada Ekonomsko-trgovinskog univerziteta. Sa vatrom se bori 91 vatrogasac uz korišćenje 19 jedinica vatrogasne tehnike”, izjavio je Aleksej Kostrubicki, ministar za vanredne situacije Donjecke Narodne Republike, prenosi Rojters.

Kostrubicki je rekao da su ukrajinske snage u napadu koristile kasetnu municiju, koja je izazvala požar, ali Rojters nije dobio nezavisnu potvrdu ove informacije.

„Jedinice ministarstva za vanredne situacije lokalizovale su ovaj veliki požar u Donjeckom Vorošilovskom okrugu”, navodi se u saopštenju ministarstva za vanredne situacije DNR, preneo je TASS.

Prema preliminarnim informacijama, zapalio se krov i plafon na celoj zgradi sa oko 3.000 kvadratnih metara zahvaćenih površina.

Ukrajina, koja je prošlog meseca dobila američku kasetnu municiju, obećala je da će je koristiti samo za razbijanje položaja neprijateljskih trupa, prenosi Tanjug.

 

Izvor: tanjug
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog