Banja Luka

Уређена нова оаза за одмор и рекреацију уз Врбас од Градског до Зеленог моста (ФОТО)

Нова, уређена спортско-рекреативна оаза уз Врбас, на потезу од Градског до Зеленог моста, званично је отворена за све посјетиоце.

Ова спортско – рекреативна зона обогаћена је мноштвом квалитетног садржаја – од стијене за пењање, нове теретане на отвореном, терена за мали фудбал, рукомет на пијеску, који истовремено може да се користи и за одбојку и за мали фудбал. Нису изостали ни нови столови за стони тенис, док је игралиште за баскет у потпуности санирано.

Градоначелник Драшко Станивуковић, који је обишао ову новоуређену плажу „Рај“, казао је да се у нашој Бањој Луци нижу пројекти, један за другим.

-Иза тога стоји много труда и рада, није лако наћи средства, а ни извођача радова. Велика је ствар да имамо три километра уређених обала уз Врбас када имате у виду чињеницу да уназад 20 година није уређен ниједан метар – казао је градоначелник.

Истиче да ова новоизграђена плажа „Рај“ има садржаје за све генерације.

-Са бањом „Врућицом“ и плажом у Српским Топлицама, ово је трећа плажа изграђена уназад годину и по дана. Добили смо и два дајак пристаништа – навео је он, наводећи да се овдје очекује и почетак градње колектора на Црквеној.

Према његовим ријечима, слиједе и додатни радови на плажи „Рај“, али ово што је завршено сада је и пуштено у функцију док још траје љето.

-Позивам Бањалучане и госте да уживају и да заједно чувамо ову нашу имовину – закључио је градоначелник.

Становница овог дијела града, Горица Куртић казала је да је срећна и задовољна јер, како је рекла сада дјеца имају додатне садржаје за игру, а и коначно је нешто урађено на овом потезу на шта чекају деценијама.

Савјетница градоначелника Мирна Савић – Бањац казала је да су одређени реквизити у оквиру нове зоне прилагођени лицима са инвалидитетом и да се води рачуна да сви суграђани имају једнака права и могућности.

-Међу бројним садржајима за све посјетиоце, издвојићу стијену за пењање која је прва таква. Морамо знати да је то врло важан спорт за развој дјеце – казала је савјетница Савић – Бањац.

У име Пењачког клуба „Соло“, Дамир Мисија изарзио је задовољство што дјеца имају могућност да виде нешто ново и испробају стијене за пењење на отвореном, које су, како је казао итекако значајне за моторику и координацију код најмлађих суграђана.

 

Извор: banjaluka.rs.ba 
Фото: А. Чавић 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog