Društvo

Kupili kuću na Siciliji za 1 evro: Pogled je nestvaran, ali ima jedna caka (VIDEO)

Mladi bračni par Sara i Luka preselili su se 2020. godine iz Argentine na Siciliju gde su kupili kuću za samo jedan evro.

Naslovna fotografija: Screenshot/ LeAw Leave Everything and Wander - Luca & Sara

U pitanju je plan italijanske vlade koji podrazumeva da se sela ponovo nastane, ali ljudi u Italiji su uglavnom bili nepoverljivi jer nisu mogli da veruju da se čitava nekretnina može pazariti za samo jedan evro, prenosi Zadovoljna.rs.

Sara i Luka su ipak odlučili da se upuste u ovu avanturu, a njihovo imanje nalazi se u jednom sicilijanskom selu.


sicilijaTooMuchCoffeeMan/Pixabay

Međutim, kada su pristali da kupe ovo imanje, oni nisu mogli da vide koliko je ono ruinirano i koliko će im biti potrebno vremena i novca da ga potpuno obnove.

Upravo u tome je i caka ove ponude. Iako naizgled deluje bajkovito, kuće su ruinirane, napuštene i zarasle u korov, piše Net.hr.

U većini slučajeva je potrebno renoviranje iz temelja, a budući vlasnici moraju pre renoviranja da polože depozit od 5.000 evra za kuću. Zatim se obavezuju da će kuću renovirati tokom naredne tri godine. Isto tako, vlasnici su dužni da plate svu papirologiju potrebnu za prenos vlasništva. S druge strane Italija obećava da će opština da favorizuje kupce koji planiraju da angažuju lokalne radnike, koriste domaće materijale i renoviraju u najkraćem roku.

Koja je ideja ovog projekta?

– Naseljavanje napuštenih sela

– Stimulacija ekonomije sela

– Bolja budućnost sela

Sara i Luka smatraju da je kupovina ovog imanja nešto najbolje što su mogli da urade za sebe i svoju porodicu.

Oni smatraju da je Italija napravila savršen plan koji omogućava mladim bračnim parovima da se osamostale i žive zdravijim i boljim životom. Sa druge strane, sela će da procvetaju kada se dosele novi ljudi.

 

Izvor: n1info.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog