Banja Luka

Сутра почиње изградња монтажно-демонтажног кружног тока на укрштању улица Книнска и Булевар цара Душана

У циљу побољшања одвијања саобраћаја у централној градској зони, у наредна два мјесеца Град Бања Лука провешће низ мјера и активности.

Како истичу из Одсјека за надзор инфраструктурних пројеката, прва активност ће започети већ сутра, 29. августа, на укрштању улица Книнска – Булевар цара Душана, гдје је планирана изградња кружне раскрснице.

-Изградња је планирана комбинацијом уклапајућих монтажно-демонтажних елемената са постављањем бетонских ивичњака за формирања радијуса прилаза и бетонске галантерије за кретање пјешака. Кружна раскрсница ће имати двије саобраћајне траке унутар кружног коловоза и по двије саобраћајне траке на сваком од прилаза. Планирано је да се ови радови заврше у року од 15 радних дана. Наведени радови представљају почетак имплементације мјера на успостављању једносмјерног режима одвијања саобраћаја у центру града – наведено је из овог Одсјека.



Додају како наредна активност, која би требала започети у септембру и за коју је процедура јавне набавке у завршној фази, је формирање кружног одвијања саобраћаја код „Екватора“.

-Наиме, предвиђено је да се формира кружно одвијање саобраћаја око зелене површине на локацији гдје се тренутно налази „Крајишка кућа“. Саобраћај би се кружно одвијао улицама Здравка Челара, Теодора Колокотрониса, Тржничка и Краља Петра I Карађорђевића – поручују из овог Одсјека.

Напомињу како ће, упоредо са овим радовима,  започети и радови на формирању једносмјерног саобраћаја у главној саобраћајници, на начин да ће се саобраћај у Улици Краља Петра I Карађорђевића одвијати од зграде Владе Републике Српске ка Екватору, а дуж улица Книнска-Видовданска-Првог крајишког корпуса ће се одвијати у супротном смјеру, уз обиљежавање бициклистичких трака на коловозу и тзв. жутих трака за возила јавног превоза.

-Такође, у наведеном периоду изводиће се радови на спајању улица Краља Петра I Карађорђевића и Видовданске (код „Хотела Босна“), на начин да ће се постојећа улица испред хотела проширити чиме ће се поред споја, омогућити и двосмјеран саобраћај испред хотела – додају из Одсјека за надзор инфраструктурних пројеката.

 

Извор: banjaluka.rs.ba

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog