Banja Luka

Banjalučki prevoznici: Od septembra nema povlaštenih karata, svi će plaćati punu cijenu

Prevoznici u Banjaluci najavili su da od septembra neće izdavati mjesečne karte po povlaštenim cijenama, jer, kako ističu, gradska skupština nije usvojila odluku kojom se to definiše za period od sljedećeg mjeseca, što je prvi problem, a drugi je to što grad ima dugovanja prema prevoznicima za prethodne mjesece.

Prevoznici podsjećaju da su pravo na povlaštene cijene karata imali penzioneri, studenti i srednjoškolci iz višečlanih porodica, te još nekoliko kategorija stanovništva, ali to od septembra, pa do daljnjeg, neće važiti.

U Udruženju prevoznika koji vrše gradski i prigradski saobraćaj u gradu Banjaluka poručuju da su "i pored ogromne kooperativnosti i razumijevanja dovedeni u veoma teško stanje".

- Јoš uvijek nisu uplaćene obaveze Grada prema prevoznicima u gradskom i prigradskom saobraćaju za izvršenu uslugu prevoza određenih grupa građana za koje je obavezu plaćanja preuzeo Grad od mjeseca aprila - naveli su iz ovog udruženja.

S druge strane, kako dodaju, suočavaju se sa ponovnim rastom cijene goriva i nedostatkom radne snage, svakodnevnim povećanjem troškova zbog povećanog angažovanja ljudstva i vozila zbog presjedanja na nekim trasama i linijama.

- S obzirom da je Skupština Grada odbila odluku kojom bi se regulisalo plaćanje faktura i obaveza prema nama, prisiljeni smo da obavjestimo javnost i građane da ćemo iz tog razloga od 1. septembra ukinuti sve povlastice koje smo davali tim grupama, a koje je trebao da plaća Grad. Putnici će do daljnjeg plaćati punu cijenu kako je to regulisano Ugovorom i Cjenovnikom - navode prevoznici u saopštenju koje su dostavili Nezavisnim novinama.

 

Izvor: nezavisne.com 
Foto: bl-portal.com 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog