Sport

Đoković bolji od Frica, vremenskih uslova i navijača za novo polufinale na Ju-Es openu (VIDEO)

Novak Đoković savladao Tejlora Frica 3:0 (6:1, 6:4, 6:4) i plasirao se u svoje 13. polufinale na Ju-Es openu. Najbolji svetski teniser borio se protiv Amerikanca, velike vrućine i nepristojnih navijača u Njujorku, ali je još jednom pokazao zašto je najveći u istoriji.

Novak i osmi put u karijeri pobedio Frica i oborio još jedan Federerov rekord.

Rezultat ne odražava koliko je težak meč odigrao Đoković u četvrtfinalu Ju-Es opena, Fric je savladan sa 3:0 u setovima, a Srbin će 13. put u karijeri igrati polufinale u Njujorku.

U jednom čudnom meču, koji je trajao manje od tri sata, Novak se izborio sa nezgodnim Amerikance, užasno teškim vremenskim uslovima, ali i navijačima na stadionu "Artur Eš", koji su u nekoliko navrata bili veoma neprijatni prema srpskom šampionu.

Đoković je i osmi put u karijeri savladao Frica i ostao neporažen protiv Amerikanaca na Ju-Es openu.

Oba tenisera nervozno su ušla u meč, ali ni vremenske prilike im nisu išle naruku - užasno toplo i sparno vreme uslovilo je da se igrači teško kreću i mnogo greše.

U takvoj igri bolje se snašao Novak, koji je tri puta oduzeo servis rivalu, jednom dozvolio Fricu brejk i dobio taj deo igre 6:1.

Kako je meč odmicao, gledali smo sve kvalitetniji tenis. Fric je snažnim udarcima često terao Novaka van terena, li je srpski teniser dočekao svoju priliku, napravio brejk već na startu seta i sigurnom igrom došao do velike prednosti.

Najneizvesnije je bilo u trećem setu, u kojem se i publika uključila u borbu protiv Đokovića - često su aplaudirali između dva Novakova servisa, ali to kao da je dalo dodatnu snagu Đokoviću.

Uspeo je Fric u finišu seta da zakomplikuje stvari, ali Novak pravi još jedan brejk, a u poslednjem gemu u meču spasava još dve brejk prirlike protivnika i odlazi u svoje 13. polufinale na Ju-Es openu.

Zanimljivo je da Đoković nikada u karijeri nije izgubio četvrtfinalni duel u Njujorku, a protiv Frica je oborio i jedan Federerov rekord - 47. put u karijeri plasirao se u polufinale grend slem turnira.

Đoković protiv Šeltona u polufinalu Ju-Es opena

Mladi američki teniser Ben Šelton plasirao se u polufonale Ju-Es opena, gde će se sastati sa Novakom Đokovićem.

Šelton je u četvrtfinalu, posle tri sata i sedam minuta igre, pobedio favorizovanog zemljaka Fransisa Tiafoa sa 3:1 u setovima - 6:2, 3:6, 7:6 (9:7), 6:2.

Polufinalni duel između Đokovića i dvedesetogodišnjeg Amerikanca biće odigran u petak.

 

Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog