Sport

Srbija je u finalu Svjetskog prvenstva u košarci!

Košarkaši Srbije plasirali su se u finale Mundobasketa deveti put u istoriji reprezentacije, posle pobede nad Kanadom 95:86. Pešićevi "orlovi" imali prednost tokom čitavog meča, odigrali maestralno na oba kraja terena i došli u priliku da se u nedelju bore za svetsko zlato.

Još jednu maestralnu partiju odigrali su košarkaši Srbije na Mundobasketu, savladali Kanadu 95:86 i plasirali se u finale Svetskog prvenstva.

"Orlovi" su dominirali tokom svih 40 minuta, čvrstom odbranom zaustavili najbolje kanadske napadače, a u napadu tukli iz svih oružja.

Slično kao u četvrtfinalu protiv Litvanije, Srbija je do velikog broja poena došla iz tranzicije, ali i zahvaljujući dobroj selekciji šuta.

Bogdanović je napadački pokrenuo srpsku ekipu, dok je timska odbrana na Šeju Gildžus-Aleksanderu zaustavila najboljeg kanadskog košarkaša na samo 5 poena u prvom poluvremenu.

Kanađani su pokušali grubom, često i prljavom igrom da isprovociraju srpske igrače, ali su isprovocirali odličan šut iz igre, kojim su "orlovi" na sredini utakmice stekli 13 poena prednosti.

Česti su bili prigovori kanadske klupe, ali se Srbija na to nije osvrtala, već igrala svoju igru i održavala prednost čak i u trenucima kada je delovalo da je Kanada u naletu.

Bogdanović je odigrao kapitenski, ubacio je 23 poena, Milutinov je ostvario novi dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, dok je veliko iznenađenje za Kanađane bio Ognjen Dobrić koji je takođe ubacio 16 poena.

Gudurić je meč završio sa 12, ali sa nekoliko koševa u bitnim trenucima, dok je Avramović pored senzacionalne odbrane na Gildžus-Aleksanderu uspeo da postigne i 10 poena.

Najbolji kanadski košarkaš na kraju je stigao do 15 poena, a od njega su efikasniji bili Ar-Džej Beret sa 23 i Dilon Bruks sa 16.

"Orlovi" su još jednom imali izuzetan procenat šuta iz igre (71% za dva, 45% za tri), u potpunosti su nadskočili rivala, pa je 17 izgubljenih lopti srpskog tima ostalo nekažnjeno.

Srpski košarkaši su posle 2014. godine ponovo u finalu Svetskog prvenstva i sada sa kokicama u rukama očekuju drugi polufinalni duel u kojem se sastaju SAD i Nemačka.

Hala: Mol of Azija (Pasaj) , Sudije: Huan Roso (Francuska), Hulio Manaja (Panama) i Manuel Maconi (Italija)


SRBIJA: Avramović 10, Bogdanović 23, Davidovac 4, Dobrić 16, Gudurić 12, N.Jović 8, S.Jović  2, Marinković 4, Milutinov 16, Petrušev, Ristić, Simanić.

KANADA: Aleksander 15, Aleksander-Voker 10, Beret 23, Bel-Hejns, Bruks 16, Dort, Edej 5, Edžim, Gligorijus-Aleksander, Olinik 9, Pauel 5, Skrab.

 

Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog