Sport

Zvezda vodila na poluvremenu protiv prvaka Evrope, Siti ipak slavio 3:1

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u prvom kolu Grupe G u Ligi šampiona od Mančester sitija 3:1.

Prvo poluvreme obećavalo veliki rezultat Zvezde, ali Siti je ipak pokazao fudbalsku klasu.

Siti je uspeo da izbegne poraz na svom terenu u 26. utakmici zaredom u Ligi šampiona. Poslednji put na "Etihadu" Liona je bio bolji od "građana" u sezoni 2018/2019.

Rezultat nakon prvih 45 minuta igre obećavao je veliki rezultat Zvezde, ipak, ekipa Sitija je u drugom delu demonstrirala sjajnu koncepciju i taktiku koja je slomila otpor defanzivne Zvezde.

Utakmica prvog kola Grupe G između Sitija i Zvezde u Mančesteru počela je agresivnom igrom domaćih fudbalera u napadu. Crveno-beli su vrebali priliku iz kontranapada, ali ta zamisao nije donosila rezultat.

Siti je bio raspoložen, ali je u dobrom raspoloženju počeo meč i golman Zvezde Omri Glazer koji je napravio sedam intervencija, a od toga čak dva puta je bio veoma koncentrisan i zaštitio svoj gol.

Igrači Zvezde su bili disciplinovali u defanzivi i pratili veoma dobro protivničke fudbalere. Nije bilo velikih grešaka ispred i unutar svog šesnaesterca, ali ipak crveno-beli su konstantno bili iza lopte.

U finišu prvog poluvremena, Osman Bukariji je bio ispred svih protivničkih igrača i uspeo da dođe do gola koji je doneo veliku radost navijačima gostujućeg tima.


S velikom prednošću su igrači Zvezde otišli na petnaestominutnu pauzu, ali su u nastavku igre samo dva minuta bili u vođstvu.

Hulijan Alvarez, lažna devetka Sitija je uspeo da postigne izjednačujući pogodak na dodavanje Erlinga Holanda. Nakon prvog primljenog gola, samopouzdanje igrača Zvezde je opalo, "građani" nisu odustajali od veličanstvenih akcija koje su igrači Zvezde u pojedini trenucima uspevali da neutralizuju.

U 60. minutu, Zvezda je praktično poklonila drugi gol, odnosno prednost Sitiju. Hulijan Alvarez je uputio centaršut sa desne strane, delovalo je kao rutinski posao za golmana Zvezde, ali je Glazer loše odreagovao i primio drugi gol.

Rodri je u 73. minutu postavio konačan rezultat meča, šutirao je sa leve strane šesnaesterca i uspeo da donese trijumf Sitiju.

Mora se napomenuti i podatak da je Erling Holand uputio najveći broj šuteva glavom i to da nije postigao gol u Ligi šampiona, već četvrtu utakmicu zaredom.

Zvezda je protiv Mančester sitija pokazala da poseduje igrački kvalitet, ali i trenersku viziju koja može doneti rezultat u Evropi.

Narednu utakmicu, u okviru drugog kola grupne faze, Zvezda će igrati 4. oktobra protiv Jang Bojsa u Beogradu.

Mančester siti - Crvena zvezda 3:1
Jang Bojs - Lajpcig 1:3

Grupa G:

1. Mančester siti 3
2. Lajpcig 3
3. Jang Bojs 0
4. Crvena zvezda 0

 

Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog