Sport

Čudo u Mostaru, Zrinjski od minus tri do preokreta u istorijskoj utakmici

U prvom kolu UEFA Konferencijske lige Zrinjski je rezultatom 4-3 pobijedio holandski AZ Alkmar, a u čudesnoj utakmici Plemići su preokrenuli rezultat od 0-3 iz prvog poluvremena.

Gosti iz Holandije došli su u vodstvo već u 10. minuti pogotkom Myrona von Broderodea.

Nakon 15. minute igra se prenijela na sredinu terena, a Zrinjski je počeo graditi napade te je bilo par obećavajućih akcija, a najveća šansa za Plemiće došla je u 20. minuti kada udarac Balića u posljednji trenutak blokira obrana gostiju.

U 32. minuti AZ dolazi do vodstva od 2-0, a strijelac je bio Sven Mijnans.

Pred kraj prvog poluvremena gosti su okrunili svoju premoć u prvom dijelu trećim golom čiji je strijelac bio Dani de Wit.

Rendulić je na početku drugog poluvremena uveo Zvonimira Kožulja, a isti igrač je u 48. minuti prekrasnim pogotkom iz slobodnjaka s gotovo 30 metara smanjio rezultat na 3-1 i tako postao prvi nogometaš nekog bh. kluba koji je postigao pogodak u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja.

Zrinjski u 68. minuti postigao drugi gol i tako se vratio u igru, a strijelac je bio Josip Ćorluka, koji je s ruba kaznenog udarca prebacio gostujućeg golmana i pogodio za 2-3.

Delirij na tribinama stadiona pod Bijelim brijegom izazvao je u 70. minuti Aldin Hrvanović koji je, teko što je ušao u igru, zakucao u loptu u mrežu Mathewa Ryana za izjednačenje.

Ono što se činilo nemogućim, dogodilo se u 82. minuti kada nakon opasne akcije ponovno zabija Zvonimir Kožulj za 4-3 i veliki preokret u Mostaru.

Sljedeću utakmicu u Europi Zrinjski igra za 14 dana, a protivnik će im u Birminghamu biti Aston Villa.

Izvor: federalna.ba/Fena
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog