Sport

Srbin odbio da igra protiv samoproglašenog Kosova

Srpski takmičar u e-fudbalu Marko Roksić nije hteo da igra protiv takmičara iz samoproglašenog Kosova i tako je izgubio šansu za bolji rezultat na Evropskom prvenstvu.

Marko Roksić ostvario je slab rezultat na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo u e-fudbalu zbog toga što nije želio da igra protiv predstavnika samoproglašenog Kosova. Popularni Roksa je svoju odluku obrazložio na Tviteru kazavši da mu je "čist obraz" ispred novca i takmičenja, posebno u osjetljivom trenutku za srpski narod na Kosovu i Metohiji.


"Poslije dvije godine tokom kojih sam uvijek bio dio svih takmičenja u Evropi, juče nisam uspio u tome. U takmičenjima koje organizuje E-sport u Evropi stavili su me u istu grupu sa Kosovom. Kosovo je dio Srbije i uvijek će biti. Prvog dana sam bio savršen i imao sam skor 5-0, a onda...", napisao je bez ikakvog uvijanja Marko Roksić i potom dodao da poslije svega što se dešavalo nije mogao da pristane na meč protiv takmičara iz "Kosova",prenosi "Mondo".

Pa dodaje:

"Drugog dana takmičenja sam bio nervozan, trebalo je da odigram još dva meča da odem direktno u Rijad. Cijeli dan sam razmišljao šta da radim protiv Kosova i prije toga sam izgubio protiv Mađarske. Nisam igrao, nije bilo koncentracije, ničega. Predao sam meč protiv Kosova i završio treći. U plej-ofu sam izgubio od Turske (gdje sam razočaran zbog nepostojanja fer-pleja), ali to je igra. Ovdje nema prijateljstava", napisao je Roksa.

Podsjetimo, Marko Roksić je jedan od najboljih igrača e-fudbala u Evropi i prethodno je bio član Barselone i Rome, dok je takođe bio i prvak "starog kontinenta" u e-fudbalu.

 

Izvor: nezavisne.com 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog