Banja Luka

Prevareni kupci stanova Đoke Davidovića protestovali u Banjaluci (FOTO)

Kupci stanova organizovani u udruženje „Novi Borik“, njih oko 50, kojima je vlasnik kompanije „Ekvator“ Đorđe Davidović uzeo novac za stanove u koje se nikada nisu uselili, okupili su se danas u centru Banjaluke kako bi još jednom skrenuli pažnju javnosti, ali i nadležnih na svoj problem.

Sa transparentima na kojima je pisalo “Nismo dali svoju životnu muku za hotel Slaviju”, “Prevarant Đoko Ekvator – Ogledalo pravosuđa RS” i sličnim parolama oni su se uputili pred hotel Slaviju koja je takođe u Davidovićevom vlasništvu.

”Naša životna muka i naš novac su utrošeni u renoviranje ovog hotela, a stanovi su ostali nezavršeni”, kazao je predsjednik udruženja Gojko Mijatović objašnjavajući zašto su svoj protest počeli na ovom mjestu.



FOTO: Capital.ba

Nakon posjete hotelu, oni su došli pred Gradsku upravu koju takođe smatraju odgovornom za svoje probleme. Naime, oni tvrde da su gradske vlasti mogle, a nisu spriječile Davidovića da se bavi brojnim malverzacijama, čiji su dio bili i sami.

“Žrtve smo brutalne prevare firme “Ekvator”, preko pet godina čekamo ključeve stanova, a od toga nema ništa. Iznenadio nas je postupak gradonačelnika koji na naša dva pismena zahtjeva nije ništa odgovorio, a tražili smo samo da nas sasluša. Ovo nije samo naš problem nego i grada i cijele Republike Srpske”, poručili su oni ispred Gradske uprave.

Grad optužuju da je dozvolio gradnju objekata bez dozvola.

Vuk Višekruna v.d. načelnika za prostorno uređenje grada se pojavio pred kupcima i rekao da su u pravu, pravdajući gradonačelnika Draška Stanivukovića činjenicom da on u tom periodu nije bio na čelu ove lokalne zajednice.

”Mi smo za to da se problem riješi. Predlažem da se organizuje sastanak i da vidimo šta se može riješiti. Svima ćemo dati odgovore. Problem nije do nas već do investitora”, rekao je okupljenima.

Podsjećamo, „Ekvator“ je ostao dužan izgraditi dvije zgrade. Objekat D8 je sazidan i na njemu je postavljena stolarija, a za zgradu D7 samo su napravljeni temelji. Obje stambene jedinice trebale su biti davno završene i useljene.

Davidović je godinama unazad obećavao da će ispuniti svoju obavezu ali to nije uradio.



FOTO: Capital.ba

Tako je i u aprilu ove godine rekao da će zgrada D8 biti gotova do kraja ove godine, te da će gradnja zgrade D7 biti započeta u maju. Ispostavilo se da je i ovo obećanje bilo lažno.

Kompanija „Ekvator“ se nalazi u velikim finansijskim problemima a računi su joj blokirani od jula 2020. godine.

Kupci su inače pisali i predstavnicima vlasti u Republici Srpskoj od kojih su tražili da se uključe u rješavanje problema.

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog