Intervju

Nikola Kolja Pejaković: Patriotizam gaje pošteni i odgovorni ljudi, fukara gleda gde je mekše

Nikola Kolja Pejaković - glumac, scenarista, režiser i muzičar, čovek blagorodne karijere koji nam više od tri decenije veoma darežljivo prenosi i daje svoj talenat, nedavno je objavio peti album „Sreća i druge brige“. Tim povodom smo razgovarali sa Koljom, a dotakli smo se i patriotizma, Kosova i Metohije, srećnog i zabrinut čoveka...

Izjavili ste ranije da se novim albumom „Sreća i druge brige“ vraćate samom sebi. Zašto?

Kolja: Čovek uvek kopa po sebi, jer nema drugog puta. Nekad nađe nešto, nekad kopa a ne nađe ništa, a nekad dođe neki rezultat koji ga iznenenadi. Moja reakcija na ovaj album je bila vrlo snažna; bio sam zetečen količinom emocija koje su me preplavile na prvo slušanje. Izgleda da, što sam stariji da sam osetljiviji... Eto, to me zbunilo.

Šta biste mogli da nam kažete o novom ostvarenju?

Kolja: Ne znam, neka publika kaže šta ima da kaže. Voja Aralica i ja smo svoje rekli.

Hitovi sami sebi krče put. Da li su se neke pesme već izdvojile?

Kolja: Nisu. Još je rano, čini mi se, videćemo...

Koliko ste do sada zadovoljni reakcijama publike?

Kolja: Zadovoljan sam činjenicom da smo uspeli da snimimo peti album. To je, što se mene tiče, dovoljno. Još ako ga ljudi počnu da slušaju i kupuju, to bi bio bonus.

Ko je danas srećan, a ko zabrinut čovek?

Kolja: Srećan je onaj ko voli i prašta, a nesrećan je onaj koji gunđa i zlopamti. Tako je uvek bilo i biće.

Šta je za vas patriotizam? Da li mislite da smo danas „izgubili“ ljubav prema otadžbini i narodu ili se neki novi klinci sve više vraćaju korenju?

Kolja: Korenima, mislite? Klinci se sve više okreću pravoslavlju i srpstvu, Bogu hvala. Patriotizam gaje pošteni i odgovorni ljudi. Fukara gleda gde je mekše.

Kada možemo da očekujemo prikazivanje serije „Koža“?

Kolja: Na jesen, zimu, na RTS-u.

Mogu li najsvežiji sukobi na Kosmetu dovesti do nove Oluje?

Kolja: Mogu. To i jeste najveća opasnost. Ako je dogovorena podela Kosova, pošteno bi bilo da se to obavi mirno, ali male su šanse. Najvažnije je da se spasu ljudski životi i sačuvaju svetinje - manastiri i crkve.

Da li mislite da sve što se dešava na Kosovu i Metohiji samo učvršćuje naš patriotizam ili ga labavi, jer smo postali pasivni i samo gledamo da preživimo?

Kolja: Ovo je vreme naplate računa. Mi smo Kosovo izgubili svojom otpadijom od Boga i izdajničkom politikom srpskih komunista i kulturne elite. Oni su sistematski slabili Srbiju, pomažući našim neprijateljima da sprovedu ideju - Slaba Srbija, jaka Jugoslavija. Ako potpuno napustimo Boga, onda Kosova nismo ni dostojni.

Da li je na sceni rehabilitacija fašizma?

Kolja: Ako mislite na crveni fašizam, jeste, naročito u Americi, preko Antife i sličnih organizacija. Ako mislite na ostale zemlje, kao recimo na Kanadu ili Australiju, gde je tokom korone demostriran čist fašizam, onda je moj odgovor - apsolutno. U stvari, od Drugog velikog rata naovamo, na delu je puzajuća rehabilitacija nacional-socijalističkih ideja i programa preko ekonomije i politike.

 

Izvor: politika.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog