Svijet

Preminuo glumac Bart Jang, Rokijev pomoćnik

Barta Janga svi znaju po ulozi u filmovima o Rokiju. Bio je nominovan za Oskara za najboljeg sporednog glumca.

Preminuo je Bart Jang, glumac poznat po ulozi Polija Penina iz filmova o Rokiju. Imao je 83 godine. Vijest o njegovoj smrti potvrdila je njegova ćerka Ana Moreu Steingieser, za „The Guardian“.

Stalone se oprostio od kolege

„Bart, koji je igrao Rokijevog najboljeg prijatelja i pomoćnika, umro je u Los Anđelesu, a uzrok smrti nije naveden. Silvester Stalone mu je odao počast na društvenim mrežama.

„Mom dragom prijatelju Bartu Jangu, bio si nevjerovatan čovjek i umjetnik, i meni i svijetu ćeš jako nedostajati“, napisao je Stalone uz fotografiju iz filma.


Rođen je kao Gerald Tomaso DeLuiz u njujorškoj četvrti Kvins. Bio je u američkim marincima 1950-ih, a kasnije studirao glumu. Nastavio je da gradi karijeru uglavnom glumeći žestoke italijansko-američke likove na televiziji i na filmu.

Bio je nominovan za Oskara

Najzapamćeniji je po ulozi u filmovima u Rokiju. Bio je nominovan za Oskara za najboljeg sporednog glumca. Jang je ponovio svoju ulogu Polija u šest originalnih Rockijevih nastavaka.

 

Među njegovim ostalim filmovima su: „Chinatown“, „The Pop of Greenvich Village“ i „Once Upon a Time in America“.

U svojim poznim godinama Jang se proslavio kao slikar, a njegova djela su bila izložena u galerijama širom svijeta, prenosi Index.hr.

 

Izvor: n1info.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog