Banja Luka

"Autoprevoz" preuzeo staru autobusku stanicu, od danas se tu ne može parkirati

Nakon dvije decenije danas je okončan spor "Autoprevoza" i Grada Banjaluke, deložacija stare autobuske stanice završena je u korist "Autoprevoza".

Generalni direktor "Autoprevoza" Sladomir Đurić rekao je da su ušli u svoju imovinu na staroj autobuskoj stanici i da od danas upravljaju sa okolnim parcelama.

Kako on objašnjava ove parcele nikada "nisu ni bile parking".

"Grad je to bespravno uzeo u svoje ruke i godinama naplaćivao parking", utvrdio je Đurić i pojasnio da su oni spremni da, kada su građani već navikli, te parcele ostanu parking, samo što bi u tom slučaju trebali da sa Gradom potpišu ugovor jer naplata parkinga smatra jednom od komunalnih djelatnosti.

Naplatu parkinga, kako je rekao, niko ne može da radi bez ugovora sa gradom.

"Dokle god  ovaj ugovor ne potpišemo, nećemo dozvoliti da se ova parcela koristi u bilo koje svrhe", rekao je Đurić, te dodao da građani od danas ne mogu više parkirati na staroj autobuskoj stanici.

“Na ovom parkingu, ukoliko danas dođe do onoga što je neminovno, grad će zadržati pravo naplate parkinga. Čak i kada bude oteto od grada, zadržavamo pravo prihoda parkinga naplate u jednom procentu i jednom dijelu ostaje parking", izjavio je ranije Stanivuković.

 

Foto: nezavisne.com
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog