Svijet

Erdogan: Hamasovci su oslobodioci, a ne teroristi

„To što oni koji su mobilisali svijet u korist Ukrajine nisu govorili protiv masakra u Gazi najočitiji je znak njihovog licemerja “, kaže turski predsjednik.

Militanti Hamasa su „oslobodioci koji se bore za svoju zemlju, a ne teroristi", izjavio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan , a prenosi Al Arabija .

Predsjednik Turske rekao je da neće putovati u Izrael kako je to ranije bilo planirano jer je jevrejska država iskoristila "dobre namjere" Turske.

„Napadi Izraela na Gazu su jednaki ubistvu. Razmjena zarobljenika između Izraela i Hamasa mora biti hitno okončana, a prelaz Rafa mora biti otvoren za humanitarnu pomoć,” rekao je turski predsjednik Erdogan .

„Nećete naći nijednu drugu državu čija se vojska ponaša tako nehumano, dodao je on povodom odmazde koju je Izrael izvršio u Pojasu Gaze kao odgovor na napad koji je izveo Hamas 7. oktobra.

Šef turske države je takođe napao zapadne sile.

„To što oni koji su mobilisali svijet u korist Ukrajine nisu govorili protiv masakra u Gazi je najočitiji znak njihovog licemerja “, naglasio je Erdogan i pozvao na osnivanje „nezavisne Palestine“, kao i na organizovanje konferencije između Izraela i Palestinaca, predlažući da Turska bude garant svakog budućeg sporazuma.

 

Izvor: politika.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog