Svijet

Masovna pucnjava u Americi, ubijeno najmanje 22 osobe, ranjeno više od 50 (VIDEO)

Najmanje 22 osobe su ubijene, a između 50 i 60 ljudi je ranjeno u pucnjavi u gradu Luiston, u američkoj saveznoj državi Mejn, koja je se dogodila na dve lokacije u sredu uveče, prenose američki mediji.

Na konferenciji za novinare u sredu uveče, komesar za javnu bezbednost Mejna saopštio je da policija ne može da potvrdi tačan broj žrtava, jer je situacija i dalje "u toku", ali je izvor iz policije saopštio za Foks Njuz da su 22 osobe mrtve. En-Bi-Si Njuz javlja, pozivajući se takođe na policijske izvore, da je ranjeno između 50 i 60 osoba.


U sredu uveče, policija Lustona identifikovala je Roberta R. Karda iz Baudoina u državi Mejn kao osumnjičenog.

Prema navodima policije, Kard je instruktor rukovanja vatrenim oružjem, prenosi Foks Njuz.

Vlasti su saopštile da je reč o osobi za koju se sumnja da je "naoružana i opasna".

Policijska uprava Luistona objavila je pre toga tri fotografije osumnjičenog na kojima je oružje koje izgleda kao poluautomatska puška, uz fotografiju belog terenca i zatražila pomoć od građana u identifikaciji osumnjičenog.

Kancelarija šerifa je, takođe, objavila slike osumnjičenog, čoveka sa bradom u košulji dugih rukava i farmerkama koji drži pušku u položaju za gađanje.
Kard je navodno nedavno imao psihičke probleme zbog kojih je bio smešten u bolnicu tokom ovog leta, navodi američka televizija.

Policija je potvrdila da su se incidenti dogodili na dve lokacije, u jednom ugostiteljskom objektu i u kuglani.

Pritom, ta dva objekta su međusobno udaljena oko 6,5 kilometara.

U 20 časova, policija Mejna objavila je na Fejsbuku da je u toku pucnjava u Luistonu, gradu od 36.000 stanovnika, oko 90 kilometara severno od Portlanda, najvećeg grada u toj američkoj državi.

Iz lokalne bolnice saopštili su da je u toku intervencija zbog "većeg broja žrtava u masovnom napadu" i da ne mogu da daju informacije o broju nastradalih.

Guvernerka Mejna Dženet Mils saopštila je na platformi X da je obaveštena o incidentu i pozvala stanovnike da prate uputstva policije.

 

Izvor: politika.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog