Sport

Borac se vratio na pobjednički kolosijek

Fudbaleri Borca u derbiju 12. kola Premijer lige savladali su Široki Brijeg sa 1:0 i tako su se vratili na pobjednički kolosijek, koji je bio prekinut sa dva remija (Sarajevo 1:1 i Zrinjski 0:0).

Bila je ovo 11. uzastopna utakmica izabranika Vinka Marinovića bez poraza, a za to vrijeme zabilježili su devet pobjeda i dva puta su igrali neriješeno.

Domaći su zaprijetili već u trećem minutu kada je Jakov Blagaić sa nekih 16 metara pogodio stativu.

Isti igrač je pokušao i u 26. minutu kada je njegov udarac otišao pokraj stative. Banjalučani su poveli u 40. minutu kada je David Čavić malo iskosa sa lijeve strane sa nekih 12 metara lobovao golmana gostiju Josipa Bendera, koji je loptu zakačio vrhovima prstiju, ali nedovoljno da spriječi pogodak.

Na isteku prvog poluvremena Jovo Lukić šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov udarac otišao pokraj gola.

I u nastavku meča Borac je bio opasniji rival. Međutim njegovi fudbaleri nisu iskoristili nekoliko zrelih prilika.

Poslije ove pobjede crveno-plavi su zadržali prvo mjesto sa 29 bodova ispred Sarajeva sa 23 i Zrinjskog sa 22, ali Mostarci imaju odigrana dva meča manje. Široki Brijeg je četvrti sa 19 bodova i odigranom utakmicom manje.

U narednom, 13. kolu Borac gostuje na "Koševu" gdje će igrati protiv Sarajeva, a ovaj meč je na programu u nedjelju, 5. novembra od 15,15 časova.

 

Foto: rtrs.tv
Izvor: glassrpske.com
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog