Vijesti

Na današnjoj sjednici NSRS Prijedlog rebalansa budžeta

Narodna skupština Republike Srpske održaće danas sjednicu na kojoj će biti razmatran Prijedlog rebalansa republičkog budžeta za 2023. godinu.

Vlada Republike Srpske utvrdila je na sjednici prošle sedmice Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Srpske čiji je okvir 5,523 milijarde KM i veći je za 140 miliona KM ili za 2,6 odsto nego planirani budžet.

Razlog za donošenje rebalansa proizilazi iz činjenice da je procjena izvršenja budžetskih prihoda i priliva za 2023. godinu veća od ukupnog iznosa planiranog budžetom Srpske.

Na konačnom prijedlogu dnevnog reda sjednice parlamenta nalazi se 13 tačaka, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Poslanici bi, između ostalog, trebalo da razmatraju izbor sudije Ustavnog suda Republike Srpske, prijedlog predsjednika Republike, te Prijedlog rezolucije o protivljenju aktivnostima izgradnje i uspostavljanja nuklearnog objekta Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovske gore, opština Dvor, Hrvatska.

Pred poslanicima trebalo bi da se nađe i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnim stanovima na kojima ne postoji stanarsko pravo te više nacrta zakona i izvještaja.

Početak sjednice najavljen je za 10.00 časova.



Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog