Vijesti

Potpisan sporazum o ukidanju viza između BiH i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i državni ministar za međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Reem Al Hashimi potpisali su sporazum o ukidanju viza.

Iz Ministarstva inostranih poslova BiH na Tviter nalogu je saopšteno da ovaj istorijski događaj otvara put poboljšanom međusobnom razumijevanju, razvoju turizma, kulturnoj razmjeni i ekonomskoj saradnji između naših zemalja.

“Radujemo se budućnosti ispunjenoj zajedničkim prosperitetom i prijateljstvom. Sporazum stupa na snagu 30 dana nakon potpisivanja”, navodi se u objavi na društvenoj mreži.

O svemu se oglasio i ministar Konaković.

“Sa državnom ministricom za međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata Reem Al Hashimi potpisali smo sporazum o ukidanju viza za građane Bosne i Hercegovine. Sporazum stupa na snagu 30 dana od dana potpisivanja. Od 7. decembra putujemo u ovu lijepu zemlju bez administrativnih procedura”, kazao je Konaković.

Podsjetimo, državljani UAE su izuzeti od obaveze pribavljanja viza za putovanje u BiH odlukom Savjeta ministara od 19. januara 2015. godine.

 
Izvor: n1info.ba 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog