Vijesti

Generalni konzulat: Državljani Srbije sa prebivalištem u Srpskoj da se prijave za glasanje

Generalni konzulat Republike Srbije u Banjaluci i Konzularna kancelarija Trebinje pozvali su sve zainteresovane državljane Srbije koji imaju prijavljeno prebivalište u Srbiji povodom predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora, raspisanih za 17. decembar 2023. godine da se prijave za glasanje.

- Zahtjev za glasanje, kao i zahtjev za upis u jedinstveni birački spisak se može podnijeti svakim radnim danom i tokom vikenda u periodu od 08:00 do 20:00 časova, sve do 25.11.2023. godine u ponoć. Uz popunjen zahtjev za glasanje i/ili zahtjev za upis u jedinstveni birački spisak potrebno je priložiti važeću očitanu ličnu kartu Republike Srbije ili kopiju važećeg pasoša sa upisanom adresom stanovanja u Republici Srbiji - saopšteno je iz Generalnog Konzulata.

Napominju da je neophodno podnijeti zahtjev za glasanje u inostranstvu, bez obzira na činjenicu da je zahtjev već jednom podnijet na prošlim izborima.

- Sve informacije o predstojećim izborima i glasanju u inostranstvu su dostupne na internet stranici Generalnog konzulata Republike Srbije www.banjaluka.mfa.gov.rs, kao i na društvenim mrežama diplomatsko konzularnih predstavništava R.Srbije u BiH - dodaje se u saopštenju.

 

Izvor: rtrs.tv
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog