Sport

Zvezda protiv Lajpciga traži prvi trijumf u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv Lajpciga meč četvrtog kola Lige šampiona i traže prvu pobjedu u elitnom takmičenju.

Samo jedan bod osvojila je Crvena zvezda u prva tri kola u Grupi G Lige šampiona, pa je utakmica protiv Lajpciga prava prilika da se upiše prva pobjeda i zadrže šanse za evropsko proljeće.

Crveno-bijeli su prije dvije sedmice poraženi u Lajpcigu 3:1, ali nisu razočarali igrom i stavom, te su pokazali da mogu da igraju ravnopravno sa najboljim ekipama iz najjačih eropskih liga.

Ono što brine trenera Baraka Bahara svakako je odbrana, koja je u prve tri utakmice u eliti dozvolila protivnicima čak osam pogodaka, što je previše bez obzira na imena rivala.

Lajpcig ne dolazi u Beograd u dobrom raspoloženju, što zbog povrede Danija Olma, što zbog poraza u Majncu u posljednjoj utakmici Bundeslige.

Ipak, trener Marko Roze na okupu ima spoj mladih i iskusnih igrača, koji već nekoliko godina igraju na najvišem evropskom nivou, ali protiv Zvezde je malo koja ekipa favorit u Beogradu.

Crveno-bijeli moraju da počnu da sakupljju bodove, ukoliko žele da se bore u Ligi šampiona i na proljeće, ili makar osvoje treće mjesto u grupi za nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Zvezda će na stadionu "Rajko Mitić" imati veliku podršku navijača, s obzirom da je Uefa ublažila kaznu crveno-bijelima poslije utakmice sa Јang bojsima.

Duel između Crvene zvezde i Lajpciga na programu je od 21.00 čas.

 

Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog