Sport

Nole slomio dva reketa, ali pobijedio: Izvinjavam se deci koja su gledala (VIDEO)

Hteo sam odmah da dobijem prvi meč i obezbedim "broj 1" na kraju godine, sam sebi sam stavio taj pritisak, ali sam uspeo i "rasteretio" sam se za nastavak turnira, rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković posle pobede protiv Danca Holgera Runea (2:1) na startu završnog Mastersa u Torinu.

Đoković je rekordni osmi put u karijeri obezbijedio prvo mjesto na kraju godine, ali i "probio" magičnu brojku od 400 nedjelja na vrhu ATP liste, odnosno sad ima obezbijeđenih najmanje 406.

"Bio je težak meč, uvek je tako protiv Runea, igrao je sjajno. Imao sam taj pad u taj-brejku drugog seta, ali sam treći odigrao sasvim solidno. Cilj je ispunjen i sve sada preko je bonus", istakao je Đoković, koji brani titulu i sada želi da sedmi put osvoji završni Masters.

Meč će se pamtiti po tome što je "slomio dva reketa" nakon izgubljenog seta.

"Izvinjavam se deci koja su gledala", našalio se Đoković i zahvalio italijanskoj publici na podršci, uz opasku da se u Torinu, baš kao i Rimu oseća kao kod kuće, što je "dokumentovao" i obraćanjem na tečnom italijanskom jeziku.

 

Đoković se u utorak sastaje sa Italijanom Janikom Sinerom, koji je ranije savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:0 u setovima.

 

Foto: Foto: Tiziana FABI/AFP/Profimedia
Izvor: politika.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog