Sport

Novak pokazao Alkarazu ko je svjetski broj 1 – deveti put u karijeri igraće finale Završnog ATP turnira

Novak Đoković u dva seta (6:3, 6:2) savladao Karlosa Alkaraza i deveti put u karijeri boriće se za trofej na Završnom ATP turniru sezone. Duel dva najbolja svjetska tenisera u potpunosti pripao Srbinu, koji će se u nedjelju (18.00) protiv Janika Sinera boriti za rekordnu sedmu titulu na posljednjem turniru u sezoni.

Mnogo lakše i brže nego što se očekivalo, Novak Đoković savladao je Karlosa Alkaraza u dva seta (6:3, 6:2) i deveti put u karijeri boriće se za trofej na Završnom ATP turniru u sezoni.

Sat i po vremena atomskog tenisa bilo je potrebno najboljem svetskom teniseru da treći put u karijeri savlada mladog Španca i dođe u priliku da se u Torinu bori za rekordnu sedmu titulu na poslednjem turniru u sezoni.

Ukoliko u tome uspe, osamiće se na prvom mestu večne liste osvajača, sa trijumfom više u odnosu na Rodžera Federera.

Početak nije nagoveštavao ubedljivu Novakovu pobedu. Alkaraz je već u prvom gemu došao do brejk lopti, ali Đoković je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije, a zatim i prvi dođe do brejka u prvom delu igre.

Prvi put u meču Đoković je pritisnuo servis španskog tenisera u osmom gemu i odmah došao do brejka, koji je u narednom gemu potvrdio osvajanjem prvog seta - 6:3.

U drugom setu, koji je bio rezultatski ubedljiviji, viđena je veća borba, nekoliko vanserijskih poena, ali i dokaz da je i u 37. godini života Novak Đoković najbolji teniser sveta.

Pokušavao je Alkaraz da uhvati ritam, u pojednim gemovima u tome i uspevao, ali je Novak od prvog do poslednjeg poena znao šta želi i kako do toga da dođe.

Dva brejka napravio je Đoković u drugom setu, u međuvremenu spasao i dve brejk lopte, pa je drugi set osvojio rezultatom 6:2, za plasman u novo veliko finale.

Protivnik u borbi za sedmi trofej na Završnim turnirima biće Janik Siner koji je prethodno sa 2:1 u setovima savladao Danila Medvedeva.

Đoković i Siner već su odigrali meč u Torinu, u okviru drugog kola Zelene grupe, a Italijan je tada prvi put u karijeri savladao najboljeg svetskog tenisera i to u tri seta.

Finale u Torinu na programu je u nedelju u 18.00 časova.

 

Izvor: rts.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog