Sport

Zvezda protiv Mančester sitija u Ligi šampiona - duel šampiona Evrope bez rezultatskog značaja

Fudbaleri Crvene zvezde igraće protiv Mančester sitija duel šestog kola grupne faze Lige šampiona.

Utakmica šampiona Evrope na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu biće bez rezultatskog značaja. Mančester siti je obezbedio prvo mesto u Grupi G i plasman u osminu finala Lige šampiona, dok je Crvena zvezda kolo pre kraja izgubila šansu da se na proleće nađe u nekom od evropskih takmičenja.

Siti je odbranu titule u elitnom evropskom takmičenju počeo pobedom upravo protiv Zvezde 3:1 na "Etihadu". Revanš susret u srpskoj prestonici biće ujedno i drugi međusobni duel klubova.

Trener engleske ekipe Pep Gvardiola je za meč protiv Zvezde poveo 23 fudbalera među kojima nije jedan od najboljih napadača sveta Erling Holand zbog povrede.

Fudbaleri Mančester sitija za duel protiv Zvezde

Kajl Voker, Ruben Dijas, Kalvin Filips, Džon Stouns, Nejtan Ake, Mateo Kovačić, Džek Griliš, Rodrigo, Stefan Ortega Moreno, Hulijan Alvarez, Bernardo Silva, Serhio Gomez, Joško Gvardiol, Manuel Akadži, Mateus Nunes, Skot Karson, Fil Foden, Oskar Bob, Maks Alejn, Mahamadu Susoho, Riko Luis, Tru Grant, Mika Hamilton.

Gvardiola je pohvalno govorio o Zvezdi i atmosferi navijača crveno-belog tima.

"Navikli smo navijače na pobede, to je suština. Nismo uspeli da pobedimo četiri meča u nizu, ali smo za Zvezdu spremni i pokušaćemo da budemo prvi tim iz Engleske sa šest pobeda. Zvezda je institucija, ovde je uvek pritisak", istakao je Gvardiola.

S druge strane, strateg Crvene zvezde Barak Bahar je na konferenciji za medije optimistično reagovao na predstojeću utakmicu.

"Imali smo velika očekivanja u grupnoj fazi. Igrali smo dosta dobro, rezultati su izostali i razočarani smo. Znamo da Siti neće doći u punom sastavu, pripremićemo se za ozbiljnu utakmicu, da probamo da dobijemo", istakao je Bahar.

Bez obzira na to što meč neće imati bodovni značaj, fudbaleri na terenu neće biti demotivisani, pogotovo domaći, jer će imati priliku da pokažu dobru igru protiv jedne od najboljih fudbalskih ekipa na svetu.

Direktan prenos utakmice je na Prvom programu RTS-a od 18.45, a najvažnije detalje možete pratiti na našem portalu.

Grupa G:

1. Mančester siti 15
2. Lajpcig 9
3. Jang bojs 4
4. Crvena zvezda 1

Crvena zvezda - Mančester siti 18.45
Lajpcig - Jang bojs 18.45

 

Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog