Vijesti

"S ljubavlju hrabrim srcima": Regionalne zvijezde u Banjaluci na Trgu Republike Srpske večeras od 20 časova

Donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, održaće se večeras, u Administrativnom centru Vlade Srpske, a istovremeno će na Trgu Republike Srpske, odnosno na platou, od 20 časova ispred RTRS-a, biti održan humanitarni koncert.

Na humanitarnom koncertu će nastupiti regionalne zvijezde Svetlana Ražnatović, Miroslav Ilić, Aca Lukas, Nikola Rokvić, Leksington bend, Јovan Perišić, Maja Tatić, Ivana Perić, Vanja Mišić i mnogi drugi.

Republika Srpska će ovog decembra, kao i mnogo puta do sada, ispisati još jednu stranicu o humanosti i zajedništvu, podržavajući ovogodišnju, četrnaestu po redu, humanu misiju "S ljubavlju hrabrim srcima".

Sav prihod namijenjen za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija i osnivanje Laboratorije za HLA tipizaciju tkiva pri Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske iskazao je potrebu za uspostavljanjem registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija hematopoeze Republike Srpske, odnosno, osnivanje laboratorije za HLA tipizaciju tkiva pri Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Osnivanjem laboratorije pri Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, te uspostavljanjem registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija, građanima Srpske koji su oboljeli od bolesti koje ugrožavaju život kao što su leukemija, aplastična anemija, imune deficijencije, urođeni poremećaji metabolizma i druge, biće omogućeno da se pretraživanjem baza vlastitog i svjetskog registra pronađu nesrodni davaoci koji bi bili podudarni sa primaocem.

U okviru akcije do 31. decembra aktivan je i M:tel humanitarni broj 1411.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena broj: 571-010-00002700-15 kod BPŠ Banjaluka i devizni račun IBAN BA:395710070400006774 /partija: 0070400000067/ otvoren kod BPŠ Banjaluka.

Građani mogu dati svoj doprinos i pokazati, kao i svih ranijih godina, da je Srpska društvo humanih ljudi, spremno da pruži pomoć i podršku onima kojima je potrebna.

 

Izvor: rtrs.tv 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog