Banja Luka

Милко Грмуша објавио приједлог мјера за деблокаду функционисања Града Бања Лука

"Као што сам већ и најавио, данас сам Градоначелнику, предсједнику Скупштине Града и свим одборницима послао приједлог мјера за деблокаду функционисања Града Бања Лука", написао је Грмуша на друштвеној мрежи Икс.

Приједлог мјера за деблокаду функционисања Града Бања Лука коју је одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Милко Грмуша послао Градоначелнику,  предсједнику Скупштине Града, и свим одборницима, преносимо у цјелини:

- Хитно проналажење законског рјешења у сарадњи са надлежним органима како би се исплатила сва доспјела новчана давања свим буџетским корисницима, оснивање одбора за кризно управљање, именовање руководилаца свих одјељења у Градској управи, смјена неспособних рукоковдстава градских установа и предузећа, као и усвајање Урбанистичког плана и престанак деценијског тајкунског грађења-основне су предложене мјере.

- По Закону о локалној самоуправи и Закону о буџетском систему, Министарство управе и локалне самоуправе и Министарство финансија су у законској обавези да надзиру рад локалних заједница, те је њихова обавеза да обезбиједе сву потребну стручну помоћ локалним заједницама у извршавању њихових законских обавеза и надлежности. Због тога је неопходно да се у активној и сталној комуникацији са овим надлежним органима пронађе законито рјешење за исплату накнада и других новчаних давања свим буџетским корисницима. Правни механизам за ове исплате постоји, но од избора начина његове реализације и писменог одговора надлежног министарства око те реализације зависи не само брзина исплате, него и утврђивање евентуалне одговорности због доласка у ову ситуацију. Зато је хитан састанак свих законом надлежних фактора неопходан и мора се хитно одржати.

- Све предложене мјере апсолутно су у складу са законом и њихово усвајање ће означити законито и ефикасно извршавање свих законских надлежности и обавеза Града Бања Лука.

 

 

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog