Svijet

Mask: SAD žrtvuje omladinu zbog pomoći Ukrajini

Američki preduzetnik Ilon Mask izjavio je da se zbog finansijske podrške Sjedinjenih Američkih Država Ukrajini žrtvuje omladina zemlje.

- Јoš 65 milijardi dolara Ukrajini? Koja je izlazna strategija? Podržavam Ukrajinu, ali ovo izgleda kao vječni rat bez napretka. Samo žrtvovanje mladosti zemlje bez teritorijalnih dobitaka - napisao je Mask na platformi Iks, u komentaru na snimak koji je objavio jedan korisnik, a na kome je prikazana verzija američkog prijedloga zakona o dodatnim budžetskim izdvajanjima, uključujući 65,5 milijardi dolara za potrebe Ukrajine.

Autori prijedloga zakona u Senatu predložili su da se Ukrajini dodijeli 65,5 milijardi dolara, naspram 61 milijarde dolara koje je tražila Bijela kuća.

Zakon je u decembru blokirala republikanska opozicija, koja je zahtijevala od američke administracije da sprovede radikalnu migrantsku reformu, u zamjenu za odobravanje dodatnih izdvajanja za Ukrajinu.

Američki Stejt department objavio je pomoć od 250 miliona dolara za Ukrajinu, 27. decembra, čime je iscrpio preostala sredstva koja su bila predviđena.

 

Izvor: tanjug 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog