Sport

Spektakularni Đoković u četvrtfinalu! Nole – Manarino 18:3

Neverovatni Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan Opena uz samo tri izgubljena gema protiv 19. igrača sveta Adriana Manarina.

Prvi teniser sveta je pod krovom „Rod Lejver arene“ u Melburnu slavio sa 6:0, 6:0, 6:3 za sat i 44 minuta igre i po 14. put u karijeri obezbedio je mesto među osam najboljih na prvom Gren slem turniru u sezoni.

Nole će se u utorak u borbi za plasman u polufinale sastati sa Tejlorom Fricom, koji je u četiri seta eliminisao prošlogodišnjeg finalistu Stefanosa Cicipasa.

Tridesetsedmogodišnji srpski teniser je u Melburnu došao do 58. Gren slem četvrtfinala i na vrhu večne liste izjednačio se sa Rodžerom Federerom. Dakle, još jedno četvrtfinale i još jedan rekord će biti tu.

Đoković je protiv godinu dana mlađeg rivala upisao 14. uzastopni trijumf na Australijan Openu koji je dosad osvojio deset puta.

Ovo je bio peti međusobni duel Srbina i Francuza i peti Noletov trijumf.

Đoković je odigrao skoro bez greške, međutim, nije ni Manarino, koji igra tenis života, bio toliko loš kao što rezultat pokazuje. Imao je Francuz u prvom i drugom setu brejk lopte, bilo je nekoliko maratonskih gemova, sjajnih razmena… ali kao po pravilu Srbin je izlazio kao pobednik.

Manarino se „upisao“ tek u drugom gemu trećeg seta posle više od sat igre na oduševljenje publike.

Nikada se na Gren slemu nije dogodilo, od kako se računa ATP lista, da jedan teniser protiv igrača iz Top 20 prva dva seta dobije sa 6:0, 6:0.

Branilac titule je do današnjeg duela sa Francuzom pet Gren slem mečeva u karijeri dobio sa tri ili manje izgubljenih gemova. Dva puta protiv Paola Lorencija i po jednom protiv Robija Đineprija, Nikolasa Maua i Karlosa Berloka.

U nedelju se još sastaju Fric – Cicipas, Siner – Hačanov, De Minor – Rubljov, a u ponedeljak Kazo – Hurkač, Borheg – Medvedev, Zverev – Nori i Kecmanović – Alkaraz.

 

Izvor: sportklub.n1info.rs

Foto: Asanka Brendon Ratnayake
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog