Vijesti

Stanivuković najbliže saradnike počastio sa 360.000 KM (SPISAK)

– Za dvije i po godine „na uslove rada“ najviše dobio šef kabineta – Miladi Šukalo isplaćeno skoro 30.000 KM

Za najbliže saradnike gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića za dvije i po godine iz gradske kase izdvojeno je 358.988 KM na ime naknada za najsloženije poslove i za otežane uslove rada, saznaje CAPITAL.

U pitanju je 16 Stanivukovićevih najbližih saradnika, a radi se o iznosu koji je izdvojen za te pojedince uz njihove osnovne plate za 2021., 2022. godinu i u prvoj polovini prošle godine.


Dokument u koji je imao uvid CAPITAL pokazuje da je najveći iznos otišao za naknade za šefa kabineta gradonačelnika Vladimira Grujića u iznosu od 33.690 KM.

Grujić se uglavnom pojavljuje u javnosti kao dio pratnje gradonačelnika na događajima kojima prisustvuje Stanivuković i do sada nije imao značajnijih javnih istupa.



FOTO: Capital

Drugi najveći iznos naknada isplaćen je za savjetnika gradonačelnika Milada Šukalo u iznosu od 29.366 KM.

Milada Šukalo važi za nesuđenu zamjenicu gradonačelnika Banjaluke. Naime, grad nema imenovanog zamjenika gradonačelnika u ovom sazivu, a Šukalo je do sada bila jedini zvanični prijedlog Stanivukovića za tu funkciju.

Njegov prijedlog, koji je on uputio na početku svog mandata Skupštini grada Banjaluka nije dobio podršku većine u Skupštini, koju predvodi SNSD. Nakon toga nije bilo novih pokušaja, a Stanivuković je uglavnom izjavljivao da je Šukalo „za njega zamjenica gradonačelnika“ te da ne planira da ide u nove pokušaje imenovanja kada „zna da odbornici neće odobriti njegov prijedlog za zamjenika“.



FOTO: Capital

Ostatak novca je raspoređen na naknade za savjetnike gradonačelnika/stručne savjetnika i to Siniše Štrbca (26.049 KM), Boriše Mandića (25.876 KM), Radivoja Majstorovića (24.680 KM), Božane Šljivar (24.443 KM).

Na listi se nalazi i šef odsjeka/stručni saradnik Vuk Višekruna (23.415 KM), šef odsjeka Jelena Kos (22.594 KM), stručni savjetnici Lazar Tasovac (23.177 KM) i Aleksandra Simić (22.374 KM), šefovi odsjeka Danijela Kajkut (21.948 KM) te Ljubiša Sladojević (20.467 KM), komunalni policajac Radislav Gojković (19.595 KM), referent Milica Stojisavljević (18.910 KM), gradski menadžer Bojan Kresojević (13.545 KM) te referent Aleksandar Čavića (8.848 KM).



FOTO: Capital

Ostala imena na ovom spisku su uglavnom deklarisani kao savjetnici ili šefovi odsjeka mada je većina njih u prethodnim godinama obavljala druge dužnosti. U većini slučajeva ovi saradnici su u praksi obavljali ulogu ovlaštenih potpisnika u resornim odjeljenjima i na taj način preuzimali uloge načelnika odjeljenja, koji u ovom sazivu nisu imenovani.

Podsjećamo, budžetska inspekcija Ministarstva finansija RS je prošle godine utvrdila da naknade za 16 najbližih saradnika gradonačelnika Draška Stanivukovića nisu isplaćivane u skladu sa važećom odlukom Vlade RS koja reguliše tu oblast, nakon čega mu je iz Vlade stigao nalog da ukine isplatu naknada za rad pod otežanim uslovima za 15 najbližih saradnika, dok je jednom saradniku ostala uvećana plata.

Stanivuković je kasnije potvrdio da je zbog ovih uvećanja kažnjen sa 15.000 KM navodeći da je „kaznu platio od svojih para, a ne iz budžeta grada“.

 

Izvor: capital.ba/V. P.
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog