Vijesti

Dodiku povelja "Prosvjete"; Decenijska beskompromisna borba za srpski narod i Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dobitnik je Povelje Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva "Prosvjeta" iz Beograda zbog decenijske beskompromisne borbe za srpski narod i Srpsku, izjavio je za predsjednik Upravnog odbora ovog društva Milimir Mučibabić.

On je naveo za Srnu da je Dodik potvrdio svoju državničku vrijednost i snagu i da u SPKD "Prosvjeta" sa zadovoljstvom čekaju da mu u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu uruče Povelju za 2023. godinu čim se za to stvore uslovi.

- Mi ćemo uskoro naći priliku da upriličimo uručenje Povelje onako kako dolikuje - rekao je Mučibabić i naglasio da su u SPKD "Prosvjeta" svjesni koliko Dodiku dragocjeno vrijeme oduzimaju zaštitnici nemorala koji krše sve međunarodne norme i ugovore.

Prema njegovim riječima, odluka o dodjeli Povelje "Prosvjete" Dodiku donesena je u vrijeme kada ljudi kojima nije stalo do pravde i prava i ne poznaju demokratske principe gaze sve pred sobom.

- Povelja je potvrda da je `Prosvjeta` uz predsjednika Dodika, koji svojim političkim angažmanom, ne štedeći sebe i vrijeme koje mu je na raspolaganju, pokušava da zaštiti srpski identitet u Republici Srpskoj, a njoj obezbijedi državotvorne pozicije koje joj proizilaze iz Dejtonskog mirovnog sporazuma. Nagrada je došla u prave ruke - poručio je Mučibabić.

Mučibabić je podsjetio da su dosadašnji dobitnici "Povelje" proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, blaženopočivši mitropoliti Amfilohije, sadašnji mitropolit crnogorsko-primorski Јoanikije, najbolji teniser svijeta Novak Đoković, akademik Matija Bećković, te humanitarac Arno Gujon.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog