Republika Srpska

Više od 450 učesnika u dva dana u Banjaluci

Počeo drugi Balkan Solar Summit

Drugi Balkan Solar Summit počeo je danas svečanim otvaranjem u Banskom dvoru u Banjaluci. Ispred 450 učesnika nalazi se više od 10 panela, predavanja, key note obraćanja, diskusija i biznis prilika.

Organizator, direktorica agencije MINT, najavila je održavanje trećeg Balkan Solar Summita  27.i 28.2.2025. i istakla: „Na Balkan Solar Summitu ćete čuti i vidjeti samo najbolje od najboljih, jer to je misija Game Changera.“

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, gdin Staša Košarac istakao je da su ovakvi događaji važni za cijelu BiH i da je podrška ovakvim događajima dokaz opredjeljenja Republike Srpske da ide naprijed na putu razvoja energetskog sektora. „To potvrđuje da su ispravne politike i opredjeljenja rukovodstva Srpske da energetika zauzme adekvatno mjesto da bismo uspjeli da u zadatim rokovima Evropske energetske zajednice uskladimo našu legislativu, prije svega kada je riječ o obnovljivim izvorima energije. I da pokažemo spremnost za dalji razvoj energetike, pa i energetske stabilnosti i bezbjednosti, kako Srpske tako i Federacije BiH.“ istakao je ministar Košarac.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković svečano je otvorio balkan Solar Summit i istakao da je električna energija preduslov razvoja i da će se u narednom periodu više ulagati u obnovljive izvore uz zaštitu životne sredine, te poručio da je dvodnevna konferencija "Balkan solar samit" koja se održava u Banjaluci dobra prilika da se dobiju odgovori na ključna pitanja iz ove oblasti.

- Očekujem da `Balkan solar samit` postane tradicionalno mjesto okupljanja. Samit ima podršku Vlade i naših kompanija i drago nam je da smo domaćini ovog značajnog skupa - rekao je Višković.

Generalni pokrovitelj Balkan Solar Summita je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Kompletan program Balkan Solar Summita možete vidjeti na linku solarsummit.ba.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog