Banja Luka

Грмуша: Све тачке које су скинуте са дневног реда Колегијума, да се нађу на наредној редовној сједници Скупштине града

"Тражићу да се на наредној редовној сједници Скупштине Града Бања Лука, заказаној за 27. фебруар, нађу апсолутно све тачке дневног реда које су данас скинуте са дневног реда Колегијума", написао је на друштвеној мрежи "Икс", одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Милко Грмуша.

- Подсјећам јавност да је недавно Министарство управе и локалне самоуправе, поступајући по мом захтјеву, јасно навело да Колегијум нема право да одбије да стави било који приједлог овлашћених предлагача на расправу о дневном реду.

- То значи да Скупштина Града Бања Лука има право да све тачке дневног реда, које је Колегијум данас одбио, стави на дневни ред и о њима одлучује.

- Инсистираћу на томе и обавјештавам јавност да ћу на тој сједници затражити расправу и одлучивање о изградњи колектора, предузимању мјера против малољетничког коцкања, као и о свим другим питањима која данас нису прошла Колегијум.

- Колегијум нема право да елиминише било коју тачку дневног реда и јавност то мора да зна. Не знам чему скривање било кога иза Колегијума. Три године понављане фразе како би неко нешто да уради, али му Колегијум не да, односно скривање једних од других без конкретних рјешења-то више не иде. Тај инструмент блокада и пребацивања одговорности једних са других правно сам разријешио. 

- Такође, сматрам да се на сљедећој сједници Скупштине Града требају на дневни ред ставити и сви моји ранији приједлози и то ћу такође тражити од Скупштине Града. Дакле, приједлог мјера за деблокаду Града Бања Лука који сам поднио петог јануара ове године, резолуција о реструктурисању „Еко Топлане“ доо Бања Лука, као и приједлог Урбанистичког плана.

- Сви требају да предложе све што мисле да треба и ово треба да буде једна обимна, интегрална сједница Скупштине Града која ће отворено дискутовати о свим отвореним питањима у Бањој Луци, написао је Грмуша на крају објаве.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog