Sport

Nikola Јokić ispisao još jednom istoriju NBA lige (VIDEO)

Nikola Јokić ispisao je još jednom istoriju NBA lige, a riječ je o nikad viđenom učinku jednog košarkaša u tri meča poslije Ol-star vikenda. Naime, maestralni Somborac je u prethodna tri susreta Denvera upisao 80 poena, imao je 50 skokova i 45 asistencija, što nikada nikom nije pošlo za rukom.

Sve je počelo protiv Vašington Vizardsa u trijumfu Nagetsa rezultatom 130:110, u meču u kom je Srbin ostvario tripl-dabl učinak od 21 poen, 19 skokova i 15 asistencija, za 31 i po minut proveden na parketu.

Već sljedeće večeri centar Denvera i najbolji košarkaš planete ponovo je izašao i odradio maksimalno svoj posao. Novi tripl-dabl, ovoga puta u trijumfu nad Portland Blejzersima 127:112 u gostima, uz uzastopni tripl-dabl 29p, 15sk i 14 asistencija.

Blistao je Јokić poslije Ol-star vikenda, da bi i u trećem meču ponovo bez ikakvih problema i forsiranja bio dvocifren u tri najvažnije statističke kolone.

Aktuelni šampioni NBA lige slavili su u San Francisku protiv Golden Stejta rezultatom 119:103, a predvodio ih je ko drugi nego Nikola Јokić sa 32 ubačena poena uz po 16 skokova i asistencija.



Bilo je jasno da je ispisana istorija poslije Ol-star vikenda u tri nestvarna meča srpskog košarkaškog genija koji plijeni nevjerovatnom skromnošću i s lakoćom radi „Јokićeve stvari“.

Niko od srpskih košarkaša u noći između ponedjeljka i utorka nije se našao na pakretu, dok je jedini samostalni srpski trener u NBA ligi Darko Rajaković slavio sa svojim Torontom u gostima protiv Indijane Pejsers – 130:122.

Majami je slavio protiv Sakramento Kingsa – 121:110, ali u tom meču nije bilo suspendovanog Nikole Јovića, kao ni prve zvijezde ekipe DŽimija Batlera. Podsjetimo, NBA liga je kaznila pomenuti dvojac suspenzijom od po jednog meča jer su učestvovali u haosu koji se razvio na parketu protiv Nju Orleansa.

NBA rezultati:


Sakramento – Majami 110:121
Memfis – Bruklin 86:111
Njujork – Detroit 113:111
Indijana – Toronto 122:130

 

Izvor: sputnikportal.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog