Sport

Јokić zabilježio 125. tripl-dabl u karijeri u pobjedi Denvera nad Bostonom (VIDEO)

Srpski košarkaš Nikola Јokić upisao je 125. tripl-dabl u karijeri u ligaškim utakmicama NBA lige. Centar Denvera je zabilježio učinak od 32 poena, 12 skokova i 11 asistencija u pobjedi Nagetsa nad Boston Seltiksima 115:109.

Јokić je na utakmici protiv Bostona stigao i do 20. tripl-dabla u sezoni, što ga čini četvrtim igračem u istoriji NBA koji je to uradio u više sezona nakon što je zabilježio 29 prošle sezone.

Boston je bolje započeo utakmicu, tokom prve dionice Denver je tražio pobjednički ritam koji su igrači trenera Majkla Melouna pronašli u drugoj četvrtini kada su i stekli prvu osjetnu razliku od 10 poena pri rezultatu 43:33.

Boston je smanjio razliku u trećoj dionici i u nekoliko navrata rezultat utakmice je bio izjednačen. Međutim, efikasniji napadi i kontrola igre Denveru su donijeli novo vođstvo od 90:80 na početku odlučujuće faze meča.

Tokom posljednje četvrtine Nagetsi su uspješno odolijevali pritiscima Bostona i uspeli su da upišu 43. trijumf u sezoni.

Pored maestralnog Јokića u timu Denvera istakli su se DŽamal Mari sa 19 poena, osam assitencija i šest skokova, ali i Aron Gordon koji je dodao 16 poena, devet skokova i jednu asistenciju.

DŽejn Braun je upisao 41 poen, 14 skokova i četiri asitencije, međutim lični učinak nije bio dovoljan da se upiše pobjeda nad šampionom NBA lige. Kristaps Porzingis meč je okočnao sa 21 poenom, 12 skokova i dvije asistencije, a DŽejson Tejtum je postigao 15 poena, osam asistencija i četiri skoka.

Јokić se u posljednjoj dionici požalio na bol u desnoj ruci, što je bila posljedica jednog od duela sa Tejtumom u ranijoj fazi meča, te ga je trener ubrzo i zamijenio. Međutim, ipak se vratio na parket i u ključnim trenucima razigravao je saigrače asistencijama. Potom je dobio i tehničku grešku zbog oštrog reagovanja na sudijsku odluku u završnici duela.

Srpski centar je u igri proveo nešto manje od 39 minuta.

Rezultati utakmica:

Detroit - Bruklin 118:112

Indijana - Minesota 111:113

Dalas - Majami 114:108

Finiks - Toronto 120:113

Denver - Boston 115:109

Golden Stejt - Čikago 122:125

Sakramento - San Antonio 131:129

 

Foto: JAMIE SCHWABEROW/GETTY IMAGE /PROFIM
Izvor: rts.rs
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog