Sport

Đokovića eliminisao 123. igrač na svijetu

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u trećem kolu turnira u Indijan Velsu od Luke Nardija 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:3.

Italijan Luka Nardi, 123. teniser svijeta, u glavni žrijeb prvog mastersa u sezoni dospio je kao "srećni gubitnik".

Luka Nardi će u osmini finala igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.

 

Đoković: Pomogao sam Nardiju da igra dobro, sebi nisam

Đoković je nakon poraza od Nardija izjavio da nije navikao da ne osvaja trofeje na početku godine.

Čestitao mu je na pobjedi i naglasio da je Italijan igrao sjajan tenis u trećem setu.

- Nisam znao mnogo o njemu, ali sam ga gledao kako igra i znao sam da igra odlično sa osnovne linije, posebno forhend. Dobro se kreće. Veoma je talentovan. Ušao je u žrijeb kao 'laki luzer', tako da zaista nije imao šta da izgubi. Zasluženo je pobijedio. Više sam bio iznenađen svojim nivoom. Moj nivo je bio jako loš. Te dvije stvari idu zajedno. Imao je sjajan dan, a ja baš loš - rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Nardi je najslabije plasirani teniser koji je savladao Đokovića na turnirima iz masters serije ili na grend slemovima još od 2008. godine.

- Pomogao sam mu da igra dobro, sebi nisam. Napravio sam neke zaista užasne neiznuđene greške. Igrao sam prilično defanzivno. Nisam bio puno na lopti u trećem setu. Iskoristio je vrijeme koje je imao. Igrao je slobodnije i agresivnije od mene, dovoljan mu je bio brejk na 3:2 u trećem setu. Danas je bilo malo vjetrovito. Potpuno suprotno od onoga što je bilo prethodnih dana na treninzima i na prvom meču. To nije izgovor. Trebalo je da budem mnogo bolji. Ponavljam, svaka mu čast - naveo je Đoković.

Srpski teniser se na konferenciji za medije osvrnuo i na činjenicu da u 2024. godini još uvijek nije osvojio nijedan trofej.

- Ove sezone nisam osvojio titulu, to nije nešto na šta sam navikao. Veći dio karijere sezonu sam započinjao pobjedom na grend slemu, pobjedom u Dubaiju ili nekom turniru. To je dio sporta. Nekad pobijedite, nekad izgubite. Nadam se da ću osvajati i dalje. Pretpostavljam da će svaki trofej koji osvojim biti sjajan. Očigledno, da bih prekinuo negativan ciklus koji imam na posljednja tri, četiri turnira gdje nisam bio baš blizu najboljeg nivoa - naglasio je Đoković.

Đokoviću je ovo prvi poraz u karijeri od "srećnog gubitnika", a nikada prije nije poražen od slabije rangiranog tenisera na masters turnirima.

 

Foto: EPA-EFE/RAY ACEVEDO
Izvor: rtrs.tv 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog