Vijesti

Зашто се само људима који се грију преко Еко Топлане субвенционише гријање у Бањој Луци?

"Шта је кривица људи којима Еко Топлане уопште нису у техничкој могућности да понуде услугу даљинског гријања, односно шта је са људима од чијег плаћања пореза и других намета се пуни буџет да би се, поред осталог, субвенционисали корисници Еко Топлана, иако се ти људи не грију преко Еко Топлана већ искључиво о свом сопственом 100% трошку"?

"Никад раније нисам добио сувисао одговор на ово питање," написао је Милко Грмуша, одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука на друштвеној мрежи "Икс".

- "Након што је Скупштина Града усвојила на мој приједлог Резолуцију о јавном гријању у Бањој Луци, сљедећи корак који предузимам јесте упућивање у процедуру документа на основу којег ће свако домаћинство на територији Града Бања Лука које се не грије преко Еко Топлана, зависно од свог материјалног положаја, као субвенцију за гријање добијати од 100 КМ до 500 КМ на годишњем нивоу," каже Грмуша.

- "То значи да ће сви наши људи коначно постати једнаки у овом граду кад је ријеч о гријању. Град неће бринути само о онима који се грију преко Еко Топлане, већ о сваком свом домаћинству. Сваком, без обзира у којем дијелу Бање Луке то домаћинство да се налази," додао је Грмуша.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog