Kultura

U Јazavcu počinje Јuhu fest

Treće izdanje Јuhu festa za djecu i porodicu danas otvara vrata za sve ljubitelje scenske igre, a održava se do 6. aprila u Gradskom pozorištu Јazavac.

Ove godine se Јuhu fest po sadržaju razlikuje od prethodnih, jer će po sadržaju aktivno uključiti u program za djecu i njihove roditelje, navela je glumica Dragana Marić.

- Svaki festival koji organizujemo u Јazavcu, iz godine u godinu nastojimo unaprijediti i obogatiti. Bilo da je riječ o programu, repertoaru ili vizuelnim elementima - rekla je Marićeva.

Tokom šest festivalskih dana biće izvedeno devet predstava. Predstave se tokom dana igraju za djecu osnovnih škola i vrtića, a u večernjim satima za odrasle.

Osim predstava pozorišta Јazavac, publika će moći pogledati predstave Pozorišta lutaka Mostar, kao i dva beogradska "Čiča Mičinog pozorišta" i Pozorišta "Boško Buha".

- Čar festivala jeste to što se predstave održavaju u nekoliko termina tokom dana, te kroz pozorište cirkuliše nekoliko stotina djece, što obostrano, i djeci, a i nama organizatorima čini veliko zadovoljstvo - poručila je Marićeva.

Sadržaj i program predstava prilagođen je za sve uzraste. Ovaj proljetni festival, kao i do sada, počinje koncertom za bebe, a potom će biti premijera predstave "Lajanje na zvezde" na sceni Studio Јazavac.

- Najmlađi će imati priliku da slušaju koncert, bajke i pogledaju predstave. Za djecu školskog uzrasta osmislili smo zabavna, ali i edukativna druženja, Јuhu kvizove u kome će zajedno sa nekim od članova uže i šire porodice moći da provedu kvalitetno vrijeme - pojasnila je ona.

Osim predstava za publiku, biće ponuđen i bogat umjetnički, kulturni i obrazovni sadržaj, posebno za djecu.

- Iako su pozorišne predstave primarni program, željeli smo da imaju cjelodnevne aktivnosti kako bismo ugostili što više posjetilaca. S tim u vezi, osim predstava, roditelji mogu da se opuste dok djeca u prijatnoj atmosferi slušaju bajke koje će im čitati i pričati glumci - dodala je Marićeva.

 

Izvor: rtrs.tv 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog