Svijet

FSB otkrio 27 bombi u pravoslavnim ikonama

Kroz Evropsku uniju u Rusiju iz Ukrajine je prevezeno 27 bombi kućne izrade skrivenih u pravoslavnim ikonama, saopštila je ruska Federalna služba bezbednosti.

„Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije, zajedno sa Federalnom carinskom službom Rusije, blokirala je prekogranični švercerski kanal za isporuku eksploziva u zemlju iz Ukrajine, u tranzitu kroz zemlje Evropske unije“, stoji u saopštenju, prenose RIA Novosti.

„Ukrajina-Rumunija-Mađarska-Slovačka-Poljska-Litvanija-Letonija-Rusija, 27 improvizovanih eksplozivnih naprava kamufliranih u ikone i spremnih za upotrebu, 70 kilograma industrijski proizvedenog plastičnog eksploziva velike snage, električni detonator i delovi metka za RPG-7“, navodi se u izveštaju.

Saopšteno je da je „osoba umešana u zločin privedena“.

Istražno odeljenje FSB Rusije za Pskovsku oblast istražuje ovaj slučaj nezakonitog prenošenja eksploziva i eksplozivnih naprava preko granice Ruske Federacije.

- Svi organizatori i saučesnici zločina, uključujući strane državljane, biće stavljeni na poternicu i procesuirani u skladu sa ruskim zakonom, poručuju iz FSB.

 

Izvor: politika.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog