Republika Srpska

Počinje Međunarodni sajam privrede "Banjaluka EKSPO 2024"

Prvi Međunarodni sajam privrede "Banjaluka Ekspo 2024", koji će okupiti oko 300 izlagača iz regiona i svijeta, biće otvoren danas u Banjaluci u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske.

Otvaranju sajma prisustvovaće, između ostalih, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je pokrovitelj ove manifestacije, zatim predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović.

Srbija je zemlja partner sajma na kojem će učestvovati predstavnici deset zemalja EU, kao i poslovnih delegacija iz Kine i Mađarske.

Na sajmu će biti izlagači iz različitih oblasti, drvne i metalne industrije, elektro i IT sektora, dizajna, finansija, a prisustvovaće predstavnici brojnih organizacija, ministarstava, agencija i finansijskih institucija.

Izlagači će se predstaviti na više od 15.000 metara kvadratnih prostora u studentskom Kampusu, od čega je 6.000 na otvorenom prostoru. Sajam će biti otvoren do 5. aprila

Organizatori sajma "Banjaluka Ekspo 2024" su kompanije "RS konsalting end trejd" Banjaluka i "Elit fer" Banjaluka, uz institucionalnu podršku Vlade Republike Srpske, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Spoljnotrgovinske komore BiH, Privredne komore Republike Srpske i grada Banjaluka.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog