Banja Luka

Banjaluka: Sindikalci zdravstva i socijalne zaštite traže povećanje plate

Predstavnici sindikalnih organizacija Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske okupili su se danas u Banjaluci kako bi ukazali na probleme i zatražili povećanje cijene rada.

Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Srpske Nikola Crnčević podsjetio je da je Vlada nedavno donijela odluku da se najniža plata poveća na 900 KM, pa očekuju da dođe do povećanja u oblasti zdravstva i socijalne zaštite

Sekretar u Sindikatu zdravstva Zoran Milutinović rekao je da zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti podržavaju povećanje najniže plate, ali traže da se cijena rada poveća na 200 KM, kao i da dođe do povećanja za ostale platne grupe.



Milutinović je rekao da će Sindikat čekati oko 15 dana na povratnu informaciju iz resornog ministarstva, nakon čega će planirati nove aktivnosti.

Zaposleni u oblasti socijalne zaštite Miodrag Babić rekao je da su plate zaposlenih u centrima za socijalni rad vezane za budžete lokalnih zajednica koje su ograničenih mogućnosti.

"Ovog ljeta predstoji zaključenje granskog kolektivnog ugovora. Očekujemo dogovor sa Vladom, da podignemo uslove za rad, posebno da se podignu plate zaposlenih", rekao je Babić i dodao radnici u ovoj oblasti često izloženi maltretiranju na terenu od nezadovoljnih stranaka.

Zaposleni u ovom sektoru zatražili su i status službenog lica, te izdvajanje toplog obroka i regresa iz plate.

 
Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog