Društvo

МУП: У Србији 36 банди, са око 350 чланова

БЕОГРАД - У Србији дјелује 36 организованих криминалних група које углавном тргују дрогом, а баве се и убиствима, уцјенама, отмицама и изнудама, подаци су МУП Србије.


Подаци полиције показују да организоване криминалне групе у Србији, које имају око 350 чланова и још 360 "безбједносно интересантних лица", сарађују са криминалним групама у региону и "ширем подручју", као и да се та сарадња одвија без обзира на етничку припадност криминалаца.

Из МУП Србије наводе да везе појединих организованих криминалних група у Србији са криминалцима у другим бившим југословенским републикама датирају још из периода ратова на простору бивше Југославије.

"Посебно улогу има подручје Косова и Метохије које представља важну тачку у трговини и кријумчарењу опојних дрога и трговини и кријумчарењу људи", наводи се у подацима МУП и додаје да Албанци са Косова и Метохије контролишу трговину наркотицима преко централне Србије.

Албански организовани криминал је, како наводи МУП Србије, све заступљенији криминални фактор и на територији Македоније, Црне Горе, БиХ и Мађарске.

Према подацима МУП Србије, под патронатом четири најаче организоване криминалне групе из Албаније тридесетак албанских криминалних група са Косова и Метохије контролише првенствено трговину наркотицима, као и све облике организоване криминалне дјелатности које се одвијају и преко централне Србије.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog