Svijet

Гусари: без милости за Американце у Сомалији

МОГАДИШ - Шеф сомалијских гусара, Абди Гарад, запријетио је данас да ће мета напада бити Американци у знак освете због спасилачке операције капетана Ричарада Филипса, током које су убијена три пирата која су била под његовом командом.


"Амерички лажови убили су наше пријатеље, након што су се они сагласили да ослободе таоца без откупа, али ово ће само одвести до одмазде и наше мете биће амерички држављани који путују нашим водама. Појачаћемо наше нападе и изван сомалијских вода и сљедећи пут дочепаћемо се америчких грађана и они од нас не треба да очекују милост", рекао је Гарад телефоном из гусарског упоришта Ејла.

Капетан Ричард Филипс, под чијом је командом био брод "Маерск Алабама" нападнут током протекле седмице, спашен је јуче након што су снајперисти убили три гусара, затим га извукли из чамца и одвели на сигурно, окончавајући тако петодневну талачку кризу.

Гусари су у заробљеништву од 8. априла држали Филипса након што су их остали чланови посаде брода приморали да напусте брод. Гусари су захтјевали откуп за ослобађање Филипса.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog