Društvo

Сахрањен убијени полицајац

НОВИ САД - Полицајац Владимир Грандић (31), који је убијен у обрачуну са пљачкашима, сахрањен је јуче на Новом гробљу у Новом Саду уз највише државне и вјерске почасти.


Сахрани су, осим породице и Грандићевих колега, присуствовали и предсједник Србије, Борис Тадић, предсједник Скупштине Србије, Славица Ђукић-Дејановић, министар унутрашњих послова, Ивица Дачић, министар одбране, Драган Шутановац, покрајински премијер, Бојан Пајтић и градоначелник Новог Сада, Игор Павличић.

Опело су служили свештеници Епархије бачке.

На комеморацији, која је одржана раније јуче у згради Скупштине града Новог Сада, Дачић је најавио "оштар обрачун" са организованим криминалним групама у Србији.

Он је додао да први резултати истраге показују да је пиштољ којим је убијен Грандић припадао ваљевској криминалној групи, недавно "обиљеженој и похапшеној".

"Полиција ће учинити све да уништи све криминалне групе у Србији. Пуцањ у полицајца, пуцањ је у државу и зато сви фактори у држави и друштву морају помоћи полицији у обрачуну са криминалним групама", закључио је Дачић на комеморацији.

Грандић је рањен у суботу, 11. априла, на аутопуту Е-75 код Новог Сада, приликом обрачуна са пљачкашима који су тог дана опљачкали златарску радњу у Зрењанину, а од задобијених повреда преминуо је у недјељу ујутру у новосадском Клиничком центру.

И Грандићев отац био је полицајац, и погинуо је на дужности 1986. године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog