Društvo

Нови амбасадор Шпаније, посјетио Бању Луку

Предсједник Владе Републике Српске, Милорад Додик, разговарао је данас у Бањој Луци са новоименованим амбасадором Краљевине Шпаније у БиХ, Алехандром Алваргонзалесом (Alejandro Alvargonzalez).


Премијер Додик је истакао током састанкa, да је Република Српска у економском и политичком смислу потпуно стабилна, те упознао амбасадора Алваргонзалеса са актуелном политичком ситуацијом у Републици Српској и БиХ.

Премијер Додик поновио је приврженост Владе Републике Српске поштовању Дејтонског споразума, даљњим европским интеграцијама и изразио интерес да БиХ што прије добије статус кандидата за чланство у Европској унији.

Премијер Додик и амбасадор Алваргонзалес дали су подршку наставку разговора у оквиру прудског процеса и сагласили се да је потребно, што је могуће прије, испунити услове за трансформацију канецалрије ОХР-а у канецалрију представника Европске уније.

Амбасадор Алваргонзалес изразио је подршку европским интеграцијама БиХ и спремност Шпаније да пружи БиХ сву расположиву помоћ у овом процесу.

Током састанка разговарано је и о могућностима унапређивања привредне, културне и других видова сарадње између Републике Српске и Шпаније. Те је возило Алваргонзалеса примјећено и испред зграде Ректората, односно Академије умјетности у кампусу Бањолучког универзитета.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog