Svijet

Тајланд: Вођа протеста добио метак у главу

БАНГКОК - Оснивач тајландског протестног покрета "жутих мајица", који стоји иза седмодневне окупације главних аеродрома у Бангкоку прошле године, рањен је рано јутрос у оружаном нападу.


Љекари из болнице у главном граду Тајланда саопштли су да је операција Сондија Лимтонгкула била успјешна и да му живот није угрожен, иако је имао метак у глави.

У Бангкоку је и даље на снази ванредно стање, а Влада ће на ванердној сједници разматрати политичко насиље које се догодило прошле седмице.

Сондијев аутомобил нападнут је на бензинској пумпи недалеко од централне банке у пет часова иза поноћи, саопштила је његова Народна алијанса за демократију (ПАД).

ПАД није учествовао у посљедњим немирима на Тајланду, у које су били умијешани припадници покрета "црвених мајица" бившег премијера у егзилу Таксина Шинаватре, који је свргнут 2006. године.

ПАД је ванпарламентарна група ројалиста, академика, бивших војних официра и средње класе, који се противе Таксину, милијардеру телекомуникационе индустрије коме највећу подршку даје сиротиња.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog