Društvo

Пулицерова награда: доминирао Њујорк тајмс

ЊУЈОРК - Дневник „Њујорк тајмс" доминирао је на овогодишњој додели Пулицерових награда, освојивши награде у пет категорија.


 „Њујорк тајмс" је освојио награде за истраживачко новинарство, ударну вијест, извјештавање о међународним темама, фото-репортажу и критику.

Лист „Лас Вегас Сан" освојио је најпрестижнију награду за јавни допринос за изјвештавање о високој стопи смртности међу грађевинским радницима у Лас Вегасу, саопштио је Одбор за додјелу Пулицерове награде у новинарству, књижевности, драми и музици.

Ове године први пут је дозвољено медијским организацијама које искључиво објављују свој материјал на Интернету да се надмећу у категорији за новинарство. Ниједна од њих није награђена, али је међу финалисте ушао Politico.com.

Награда за најбољу драму је додјељена Лин Нотиџ за „Руинед", док је Елизабет Страут добила награду за прозно дјело за „Olive Kitteridge".

Пjесник В.С. Мервин добитник је награде за поезију за „The Shadow of Sirius". Пулицерову награду у области музике добио је композитор Стиви Рајк за „Double sextet".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog