Društvo

Додијељене награде на Дану уљарица

БРЧКО - Данас је у хотелу „Јелена", Бимал фабрика јестивог уља, по пети пут за редом организовао „БИМАЛ-ов Дан уљарица 2009."


Овај догађај се већ традиционално организује како би се означио почетак сјетве уљарица, а и с циљем континуарине реализације планова за повећање удјела домаћих сировина у производњи јединог произвођача јестивог уља у Босни и Херцеговини. Стога је током, радног дијела Округлог стола, централно мјесто заузела презентација др. Милоша Ножинића, из Завода за индустријско биље, Пољопривредног института Републике Српске, на тему „Веће површине под уљарицама - потреба за домаћом сировином и плодоредом".

У присуству представника министарстава за пољопривреду РС, Федерације БиХ и Брчко дистрикта, представници Бимала, мр. Шевал Суљкановић, помоћник генералног директора за привредну политику Бимала и госп. Александар Дувњак шеф секотра комерцијала - сировине, су током дискусије представили Бималова досадашња достигнућа гледе унапређења пољопривредне производње уљарица у протеклом периоду: од изградње сушаре, увођења нове пријемне траке, преко кредитирања сјетве, заштите и саме производње, па до едукације пољопривредника у домену узгоја уљарица. Бимал већ пет година нуди загарантовани откуп по тржишним цијенама свим пољопривредницима који се одлуче на узгој уљарица и то је веома битан мотивацијски фактор за укључивање свих битних и релевантних институција у развој ове пољопривредне гране.

Јубиларни 5. Дан уљарица је био и права прилика да се по први пут награде најуспјешнији пољопривредни произвођачи који се баве узгојем уљарица, а који су већ дуги низ година формирали успјешно пословно партнерство са Бималом, те је током свечаног ручка одржана и церемонија додјеле награда које је уручио госп. Илија Студен, генерални директор Бимала и том приликом истакнуо:

„Из године у годину Бимал се доказује као стабилна и поуздана компанија која брине о секундарном сектору и нуди сигуран откуп домаћих сировина на тржишту. Не само да смо једини произвођач јестивог уља, него континуираним напорима улажемо и у примарну пољопривреду и настојимо је заједно са пољопривредним произвођачима, нашим пословним партнерима, константно унаприједити као веома битну индустријску грану за цјелокупни економски развој земље. Ширењем спектра активности у обезбјеђивању бољих услова за узгој уљаног сјемена у БиХ, Бимал мотивише пољопривредника и нуди им разлог више да се одлуче за узгој уљарица. Стога смо се одлучили да на наш традиционални дан којим обиљежавамо почетак сјетве наградимо наше најуспјешније пословне партнере."


Прва „Златна уљарица" је припала, најуспјешнијем пољопривредном добру ПД „Семберија" те се Бимал одлучио за награду од цца. 3000 литара јестивог Бимал сунцокретовог уља које ће бити подијељено запосленима у овој компанији, њих 260, како би сваки од њих осјетили резултате заједничког рада и настајања квалитетног домаћег производа.

Преостале двије награде су уручене самосталним пољопривредним произвођачима уљарица са простора Брчко дистрикта. Госп. Мато Гргић и госп. Бранко Милановић су проглашени најуспјешнијим самосталним пољопривредним произвођачима и пословним партнерима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog