Politika

Обамин "Мекејн" у Београду!?

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије, Вук Јеремић, изјавио је синоћ да постоји вјероватноћа да потпредсједник САД, Џозеф Бајден, посјети Београд.


"Последња одлука још увек није донесена у оквиру Беле куће, али ми настављамо организационе радње, припреме као да ће се то догодити у другој половини маја ове године", рекао је Јеремић за Б 92.

Он је појаснио да су о томе прошле седмице у Вашингтону разговали представници Владе Србије и америчке администрације.

"То је био први сусрет на високом нивоу између Владе Србије и нове америчке администрације. Говорили смо о потреби унапређивања дијалога између Београда и Вашингтона и у том смислу о могућности једне посете на виоском нивоу у најскоријем периоду. Говорили смо о могућности да то буде потпредседник САД, Џозеф Бајден", рекао је Јеремић.

На питање колико има простора за унапређивање односа између Србије и САД, имајући у виду америчко признање Косова, Јеремић је рекао да по том питању нема никаквих приближавања између Београда и Вашингтона.

"Не очекујем да ће их бити ни приликом посете Бајдена Београду, уколико до ње дође, али наш план је да унапредимо дијалог са Вашингтоном по осталим питањима, односно по питањима где не постоје размимоилажења", нагласио је Јеремић.

Шеф српске дипломатије изразио је велико задовољство да су и његови саговорници у Вашингтону имали исти став и да се може очекивати нова фаза односа Београда и САД "у којима се слажемо да се око одређених питања не слажемо".

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog